• dilluns 5 de juny del 2023

El Govern lliura al Consell de Mallorca 13,05 milions per a plans de sostenibilitat turística a la destinació

img

També s'atorguen tres milions a la Mancomunitat del Pla de Mallorca, dos al Consell de Formentera i dos al d'Eivissa

< PALMA, 12 Set.

El Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, la concessió d'una subvenció directa de 13,05 milions d'euros al Consell de Mallorca per a l'execució de plans de sostenibilitat turística a destinacions (PSTD) corresponents a la convocatòria extraordinària del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística a Destinacions de 2021.

En aquest mateix sentit, la Mancomutitat del Pla de Mallorca rebrà 2 ,99 milions d'euros, el Consell de Formentera dos milions i el Consell d'Eivissa, 2,01 milions.

Segons ha explicat el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, aquest dilluns en roda de premsa, els plans se marquen al programa estatal per a la modernització de l'economia espanyola, així com la recuperació del creixement econòmic i la creació d'ocupació, i es configuren com a mecanismes d'actuació entre els tres nivells de l'Administració --Estat, Govern i Consell-- i amb el sector privat.

A més, ha indicat que l'objectiu és aconseguir que s'emprenguin actuacions transformadores en el sector turístic en els àmbits de la transició verda, la transició digital i la millora de la competitivitat turística.

/p>

D'acord amb el programa de plans de sostenibilitat turística a destinacions, les comunitats autònomes van presentar els diferents plans territorials de sostenibilitat turística a destinacions, elaborats mitjançant un procés participatiu i de col·laboració entre les tres administracions públiques competents i els diferents actors públics i privats de l'ecosistema turístic de la destinació.

Aquest programa és un pla impulsat pel Govern d'Espanya suport a la inversió en actuacions d'impuls, adequació i millora de les destinacions turístiques per tal d'augmentar i millorar-ne la sostenibilitat.

Els beneficiaris d'aquests plans són les entitats locals i el model de finançament amb què compten es reparteix entre l'Administració General de l'Estat --la aportació del qual pot arribar fins al 40 per cent del total del projecte--, les comunitats autònomes i les administracions locals receptores del pla.

El programa ha estat elaborat per la Secretaria d'Estat de Turisme (Setur) amb la participació de les comunitats autònomes i, en el cas de les Balears, la presentació de projectes aptes per ser concedits va ser coordinada per la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través de la Direcció General de Turisme i Agència d'Estratègia Turística de les Illes (Aetib).

Notícies més vistes Avui