• divendres 31 de març del 2023

El Govern lliura les claus de 19 habitatges de protecció construïts a Eivissa

img

IBIZA, 7 Jul.

La presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, han lliurat les claus dels 19 habitatges de protecció pública situats al carrer Xarc 15, al municipi d'Eivissa, i que han estat construïts pel Ibavi.

Segons ha informat el Govern, es tracta d'una de les quatre promocions que l'Ibavi construeix a Eivissa, n'hi ha dues més a punt de finalitzar, una amb 24 vivendes a l'avinguda de Pere Matutes i una altra amb 43 HPO al carrer de María Teresa León. També hi ha una tercera promoció projectada amb 60 HPO a l'avinguda d'Isidor Macabich. Totes estan ubicades en solars cedits per l'Ajuntament d'Eivissa i, en conjunt, oferiran habitatge públic de lloguer a 146 famílies.

La presidenta ha manifestat que “hi ha poques polítiques que puguin ser tan gratificants com la de avui, lliurar 19 habitatges a 19 famílies per protegir drets i que puguin començar un nou projecte vital. Per coses així, per millorar la vida de la gent i fer el món una mica millor, s'està en política".

Armengol ha destacat el "compromís i la implicació" de l'alcalde i el seu equip per facilitar l'accés a aquest dret social, assegurant que fa set anys que van començar de zero i "ara la maquinària està en marxa i gràcies a la cessió de quatre solars per part de l'Ajuntament d'Eivissa, que és l'única institució de l'illa que ha cedit terrenys, el municipi multiplicarà per més de tres el parc públic d'habitatge, junts hem iniciat una petita revolució. camí".

Per la seva part, el conseller Josep Marí ha assenyalat que és un dia "molt especial" perquè l'aposta que han fet des del Govern per tenir un parc públic d'habitatge a l'abast de la gent que ho necessita ja comença a tenir resultats a Eivissa". "Tots aquests habitatges permeten tirar endavant projectes de vida i els 19 de Xarc són els primers perquè aquest any lliurarem, en total, 86 habitatges de protecció pública en aquesta ciutat, mentre continuem donant forma a nous projectes. Una empenta a l'habitatge públic molt necessària en aquesta Illa i que és possible gràcies també al fort compromís d'ajuntaments, com és el d'Eivissa".

La promoció del carrer Xarc, en què s'han invertit 2.415.930 euros ( preu d'execució, IVA exclòs), està construïda en un solar de 1.406 m2 de superfície, cedit per l'Ajuntament a l'Ibavi amb l'objectiu de promoure habitatges de protecció pública.

Disposa de 19 pisos, dos dels quals adaptats, que es distribueixen en cinc habitatges de tres dormitoris (d'entre 85,95 m2 i 90 m2); set habitatges de dos dormitoris (d'entre 67,98 m2 i 72,97 m2) i set habitatges d'un dormitori (d'entre 36,46 m2 i 46,56 m2). L?edifici també té 19 aparcaments, dos dels quals són adaptats.

Entre els inquilins d'aquests habitatges de protecció pública, hi ha set famílies monoparentals; sis persones soles; cinc matrimonis, la majoria amb fills, i una dona amb els pares.

El lloguer més car d'aquests 19 habitatges de protecció pública és de 495 euros mensuals sense despeses i el més econòmic se situa en 200,53 euros. La mitjana és de 349 euros de lloguer. Com en totes les promocions, els imports de lloguer s'ajusten als ingressos efectius dels llogaters de manera que, en cap cas, el pagament del rebut de lloguer suposa destinar més del 30 per cent dels seus ingressos. En aquest sentit, vuit de els 19 llogaters gaudeixen d'una reducció en el rebut de lloguer.

El projecte està dissenyat i dirigit pels arquitectes Josep Ripoll i Juan Miguel Tizón.

Les plantes pis es destinen a l'ús d´habitatges de protecció oficial, mentre que la planta baixa acull un aparcament exterior, espais d´instal·lacions i places d´aparcament.

Segons el Govern, fins ara al municipi d'Eivissa l'Ibavi disposava de 57 habitatges de protecció pública en règim de lloguer, a les quals se sumen les 19 lliurades al carrer Xarc.

A aquest parc d'habitatge de protecció oficial s'hi afegiran aviat les dues promocions que estan a punt de finalitzar. Mentrestant, l'Ibavi ja disposa del projecte bàsic redactat d'una nova promoció de 60 VPO a l'avinguda d'Isidor Macabich.

Notícies més vistes Avui