• dimecres 7 de juny del 2023

El Govern lliura les claus de 23 habitatges de protecció pública a Santanyí

img


PALMA, 13 Oct.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, han lliurat aquest dijous a la tarda les claus d'una promoció de 23 habitatges de protecció pública al carrer de s'Era, 11, a Santanyí (Mallorca).

D'aquesta manera, un total de 21 famílies tenen una adequació de la renda individualitzada, que en cap cas no supera el 30% dels seus ingressos, i pagaran una mitjana de 321 euros mensuals pel lloguer d'aquests habitatges, segons ha informat el Govern en un comunicat de premsa.< /p>

Es tracta d'un edifici de 23 habitatges en un edifici de planta baixa més dues plantes pis. Dels 23 habitatges, hi ha sis habitatges d'entre 50 i 60 m2 amb un dormitori i 17 habitatges més d'entre 60 i 80 m2 amb dos dormitoris, dos dels quals són accessibles. L'orientació de la promoció és sud-oest.

En declaracions als mitjans a Santanyí, Armengol ha destacat que l'habitatge és "un dels problemes més greus" a què s'enfronta la ciutadania de les Balears i ha insistit en la necessitat que aquesta sigui una política que "no s'aturi" i tingui continuïtat en el temps.

"Des del 2015 vam tenir clar que havia de ser una prioritat: des de llavors hem demanat sòl als ajuntaments, hem aprovat una llei d'habitatge, hem multiplicat per set les ajudes al lloguer i acabarem la legislatura amb un 72% més d'habitatge públic”, ha dit Armengol, qui ha afegit que “només amb un parc públic d'habitatge potent s'aconseguirà abaratir el preu del mercat privat”.

L'alcaldessa de Santanyí, Maria Pons, ha considerat que aquest és “un dia important” per al municipi, ja que és la primera vegada que comptarà amb habitatges de protecció pública. En aquest sentit, ha mostrat la seva voluntat de continuar aconseguint més terrenys a Santanyí perquè altres habitatges siguin una realitat.

En aquests moments hi ha en construcció a les Illes 613 habitatges de protecció pública. El 2022 s'hauran lliurat claus de 390 habitatges de protecció pública. Així, s'espera incrementar el parc públic un 72% abans que s'acabi la legislatura i incorporar-hi 1.273 nous habitatges.

A l'acte de lliurament de claus també hi han assistit la directora general d'Habitatge i Arquitectura, Cristina Ballester ; la gerent de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), Olvido Terrassa, i el director insular d'Urbanisme, Lluís Corral, entre d'altres autoritats.

Notícies més vistes Avui