• dimecres 7 de juny del 2023

El Govern lliura les claus de 54 noves VPO d'Inca

img

PALMA, 22 Jun.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet entrega aquest dimecres de les claus dels 54 Habitatges de Protecció Oficial (HPO) d'Inca que han estat construïdes per l'Institut Balear d'Habitatge (Ibavi).

Armengol, que ha estat acompanyada a l'acte pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i l'alcalde de Inca, Virgilio Moreno, ha destacat la feina del Govern per "construir nous habitatges de protecció pública com aquests", uns immobles que, segons ha dit, "són d'excel·lència arquitectònica i energètica".

Durant l'acte, la líder de l'Executiu balear ha desitjat als nous llogaters que siguin "molt feliços a l'hora de desenvolupar un projecte de vida en condicions" i els ha mostrat el seu compromís per continuar treballant intensament perquè totes les persones que necessitin un habitatge en aquesta comunitat autònoma ho puguin tenir".

En concret, es tracta d'un edifici de planta baixa més dues plantes que es va començar a construir el passat mes d'abril del 2020 en un solar que l'Ibavi havia adquirit per compravenda el 2009. Dels 54 habitatges, 50 consten de dues habitacions i hi ha quatre de tres dormitoris.

La promoció ha suposat una inversió de 5,69 milions d'euros i la superfície construïda és de 7.014 metres quadrats. Aquests habitatges, juntament amb els altres nou habitatges per a joves que l'Ibavi està construint a Inca, suposen incrementar el parc d'habitatge públic del municipi en un 50%.

Durant l'acte de lliurament de claus, la presidenta també ha destacat la "complicitat i la capacitat de treballar junts" amb l'Ajuntament d'Inca i ha reivindicat la llei autonòmica d'habitatge, "una llei que possibilita que gent que té molts pisos, i que majoritàriament són els bancs, els poseu a disposició de la ciutadania".

En aquesta promoció d'Inca, el mòdul de l'habitatge s'organitza a partir d'un nucli central que defineix dues zones amb doble orientació. La ubicació de les zones de dia i de nit varia en alçada generant diferents tipologies dhabitatge per planta. Els habitatges disposen d'espais exteriors: un jardí privat a la planta baixa i terrasses a les successives plantes. El consum final energètic de l'edifici és de 0,65 kW/m2/any i, per tant, el Govern destaca que “és pràcticament un edifici d'energia zero: nearly zero energy building (NZEB), en compliment de la Directiva 2013/ 31/UE".

Actualment, hi ha en construcció a les Illes 643 habitatges de protecció pública, nou d'ells, a Inca. Està previst lliurar aquest any 392 HPO. Així, s'espera incrementar el parc públic un 64% abans que s'acabi la legislatura, i incorporar més de 1.100 nous habitatges, 995 dels quals són d'obra nova i els altres adquirits per altres vies com el tempteig i el retracte.

Notícies més vistes Avui