Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern mantindrà la gratuïtat del TIB, tren i metro com a mínim fins a gener de 2024.

El Govern mantindrà la gratuïtat del TIB, tren i metro com a mínim fins a gener de 2024.

PALMA, 21 de desembre.

El Govern balear prorrogarà amb fons propis la gratuïtat del transport públic de la xarxa d'autobusos interurbans (TIB), el tren i el metro (SFM) almenys durant gener de 2024, a l'espera que l'Estat confirmi que subvencionarà aquesta mesura durant tot l'any igual que a Canàries.

Així ho ha anunciat la consellera de Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, al Parlament durant el debat del pressupost de la seva Conselleria.

Vidal ha assegurat que des del Govern tenen l'"esperança" que des del govern central presten la seva "ajuda i suport" a les Illes en aquest sentit, subvencionant la gratuïtat durant tot l'any 2024. "Perquè ens tractin com a mínim igual de bé que les Canàries", ha reclamat.

Fonts de la Conselleria han matissat que la voluntat del Govern és mantenir aquesta bonificació com a mínim en el primer mes de 2024, però continua en l'aire a partir de febrer en funció del que decideixi l'Estat. L'Executiu té previst informar d'aquesta mesura després del Consell de Govern d'aquest divendres.