• dimecres 7 de juny del 2023

El Govern multiplica per dues les subvencions al comerç balear des del 2020

img

PALMA, 2 Ago.

El Govern ha augmentat en un 112% les subvencions destinades al sector del comerç a Balears durant els darrers dos anys , les quals han passat dels 2,8 milions del 2020 als 5,7 milions d'aquest any 2022.

L'Executiu balear també ha incrementat en un 84% el nombre d'expedients subvencionats en el mateix període , passant de 179 subvencions el 2020 als 329 actuals.

Es tracta de dades que ha exposat aquest dimarts, en una roda de premsa, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, juntament amb el director general de Comerç, Miquel Piñol.

En paraules del vicepresident, "les xifres del comerç avalen la gestió del Govern en un context complicat", per les conseqüències de la pandèmia i les derivades de la guerra a Ucraïna. "Aquest any 2022, el pressupost destinat a ajudar el comerç de les Illes ha augmentat un 71% respecte de l'any anterior, fet que demostra la importància que li atorguem a un sector estratègic per a nosaltres i que serveix com a dinamitzador de l'economia i com diversificador del model productiu", ha afegit Yllanes.

Per la seva banda, Miquel Piñol ha anunciat que la Conselleria posarà en marxa una nova campanya de bons comercials la tardor que ve. Aquesta nova campanya s'obrirà "a tots els comerços de les Illes i mobilitzarà més de tres milions de cara a l'últim trimestre de l'any i el final de temporada", ha explicat. La convocatòria s'obrirà el 19 d'agost que ve perquè els comerços es puguin adherir fins a finals de setembre.

També ha informat que a finals d'aquest any s'obrirà la primera convocatòria de fons Next Generation per al sector comercial , els anomenats 'Fons Tecnològic Comerç', que comptarà amb una segona convocatòria a principis de 2023 per a projectes col·lectius d'alt valor afegit. En total, ha assenyalat Piñol, "en aquesta convocatòria es destinaran fins a 2,8 milions d'euros en ajudes directes a pimes i associacions".

D'altra banda, tant el vicepresident com el director general han valorat les dades ofertes aquest mes per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que apunten que Balears és la comunitat autònoma que registra el major augment de venda del comerç al detall al mes de juny, amb un increment del 9,8% . Aquesta xifra suposa el major augment a nivell estatal, l'índex del qual se situa en el 0,2%.

A més, la comunitat lidera la creació d'ocupació al sector i registra el major índex de variació de l'ocupació en comerç al detall amb un augment del 8,2% al juny, així com una pujada del 6% des de començament d'any.

Yllanes ha remarcat que "aquestes dades reforcen la tendència que va començar al mes de maig i reafirmen la importància que el sector del comerç al detall té per a les Illes sobretot en temporada alta”. "A més, portem dos mesos consecutius com a líders en la recuperació de l'àmbit del comerç al detall, fet que demostra que les mesures adoptades funcionen. El Govern celebra aquestes dades, ja que reafirmen la necessitat d'apostar per sectors productius que continuïn amb la diversificació econòmica”, ha destacat.

Cal recordar que el comerç al detall a les Balears és el primer ocupador no estacional de la comunitat autònoma i dóna feina a més de 62.000 persones, segons han indicat des de Vicepresidència.

XOX

Notícies més vistes Avui