Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern no té dades de quants metges no arriben o abandonen les Illes Balears a causa del requisit de català.

El Govern no té dades de quants metges no arriben o abandonen les Illes Balears a causa del requisit de català.

Els cursos de català per a metges de l'IEB seran, de moment, voluntaris.

PALMA, 29 d'agost.

La consellera de Salut, Manuela García, ha admès aquest dimarts que el Govern no té dades de quant metges no arriben o abandonen les Balears pel català i que serà complicat avaluar l'impacte d'eliminar el requisit lingüístic com a mesura de captació de professionals.

En una roda de premsa, la responsable de Salut ha insistit que el requisit lingüístic és "excloent i dissuasori" tot i que ha reconegut que "és impossible saber a través del Col·legi de Metges quant facultatius entren o surten pel requisit lingüístic.

Segons ha explicat, quan un metge abandona l'arxipèlag, l'opció del requisit no queda constatada en els motius.

D'altra banda, la consellera ha explicat que els cursos de català per a metges que s'oferiran properament a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics seran, de moment, voluntaris. En tot cas, ha matissat que podrien arribar a convertir-se en obligatoris si les mesures de foment no funcionen.

Quant a la resta de mesures del decret aprovat aquest dilluns pel Consell de Govern, Manuela García ha explicat, en relació a la creació de places de molt difícil cobertura, que els metges que acceptin cobrir aquestes places podrien arribar a cobrar un complement de 20.000 euros anuals.