Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern organitza una jornada tributària per debatre i despejar dubtes sobre el reglament del Règim Fiscal.

El Govern organitza una jornada tributària per debatre i despejar dubtes sobre el reglament del Règim Fiscal.

Palma, 21 Abr.

El Govern, a través de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, ha organitzat aquest proper dijous, dia 25 d'abril, una jornada tributària per debatre i esbrinar dubtes sobre el reglament del Règim Fiscal.

En una nota de premsa, la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació ha informat que ha organitzat aquest proper dijous, dia 25 d'abril, una jornada tributària per debatre sobre l'aprovació del Reglament del Règim Fiscal Especial de Balears i altres qüestions de l'actualitat tributària. La presidenta del Govern, Marga Prohens, clausurarà les jornades, que es celebraran al saló d'actes de l'edifici de Son Lledó a partir de les 16.00 hores i que comptaran amb la presència d'experts en la matèria.

Més de 200 persones s'han inscrit com a assistents a aquesta jornada tributària, que compta amb el suport de l'Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (Apttcb) i la Federació Espanyola d'Associacions Professionals de Tècnics Tributaris i Assessors Fiscals (Fettaf). A més, la Conselleria ha comptat amb la col·laboració del Col·legi d'Economistes de Balears, el Col·legi Oficial de Titulats Mercantils i Empresarials de Balears (Cotme), l'Associació Espanyola d'Assessors Fiscals (Aedaf), el Col·legi Oficial Gestors Administratius de Balears, el Col·legi d'Advocats de Balears (Icaib) i la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El vicepresident del Govern, Antoni Costa, i el rector de la UIB, Jaume Carot, inauguraran la jornada i donaran pas a la primera ponència de la tarda, en la qual l'administrador tributari de l'Agència Tributària de Balears (ATIB), Alberto Roibal, explicarà la reforma fiscal de la Llei 11/2023.

Seguidament, el president de l'Apttcb, Joan Torres Torres, presentarà la ponència 'El TEAC i les seves resolucions, certesa i seguretat jurídica', a càrrec del president del Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC), José Antonio Marco San Juan.

Després del refrigeri, tindrà lloc la ponència 'El valor de referència, impacte en la tributació autonòmica'. En primer lloc, intervindrà la subdirectora general de Valoració i Inspecció, María Isabel García Vaquero, per parlar dels aspectes fonamentals del valor de referència. Seguidament, el subdirector general de Gestió Catastral, Col·laboració i Atenció al Ciutadà, Jesús Puebla Blasco, presentarà el gerent regional del Cadastre a Balears, Luis Bachiller García, qui explicarà la implantació territorial del valor de referència a les Illes.

A les 19.00 hores, l'inspector d'Hisenda en excedència, economista i assessor fiscal Javier Monzón presentarà la seva ponència 'Comptabilitat del REIB' i, seguidament, la subdirectora general d'Impostos sobre les Persones Jurídiques, Natalia Jaquotot Garre, explicarà la llei i el reglament del REIB. Finalment, la presidenta del Govern, Marga Prohens, clausurarà l'acte a partir de les 20.15 hores.