• dimarts 6 de juny del 2023

El Govern organitza una sèrie de trobades amb els grups de protecció civil per consensuar el nou Pla Estratègic

img

L'objectiu és que estigui finalitzat a principis del 2023 perquè el Consell de Govern ho aprovi

PALMA, 6 Jul.

El Govern ha posat en marxa una sèrie de trobades amb les agrupacions de protecció civil per treballar conjuntament el nou Pla Estratègic dels voluntaris d'aquest cos. Es tracta de nou trobades comarcals que es van iniciar la setmana passada a Eivissa i van continuar aquest dimarts a la zona nord de Mallorca.

En una nota de premsa, la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha explicat que amb aquestes reunions el Govern pretén recollir les peticions, suggeriments i demandes de les agrupacions en relació amb les qüestions que els afecten.

Aquestes trobades també preveuen servir per elaborar el Pla Estratègic per al Voluntariat de Protecció Civil de Balears , que s'ha de convertir en l'eina per establir un nou marc normatiu que estructuri l'organització d'aquest voluntariat. Estaran liderades pel director general d'Emergències i Interior, Jaume Barceló, i el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles.

Entre altres coses, intentarà consolidar un model formatiu que capaciti el personal voluntari per mòduls i definirà els requisits legals per actuar en cas demergència o catàstrofes. A més, concretarà els processos daccés del voluntariat a les agrupacions; impulsarà el desplegament del voluntariat; i establirà períodes de permanència i d'activació, així com la institucionalització de fòrums tècnics i polítics de debat entre els implicats.

A més, concretarà l'acreditació i el reconeixement de les accions voluntàries i incorporarà l'experiència de la pandèmia. D'aquesta manera, el Govern vol enfortir un voluntariat capaç de donar una primera resposta local davant de determinades emergències, amb una potent xarxa municipal que suposa un important reforç operatiu.

La Conselleria ha recordat que a les Balears hi ha un total de 52 agrupacions, concretament 40 a Mallorca, sis a Menorca, cinc a Eivissa i una a Formentera, amb gairebé 1.000 voluntaris de protecció civil. L'objectiu del Govern és tenir enllestit aquest Pla a principis del 2023 perquè el Consell de Govern ho aprovi.

Notícies més vistes Avui