• dimarts 21 de març del 2023

El Govern posa la primera pedra de la primera promoció d'habitatge públic a Puigpunyent

img

Els sis habitatges es construiran reutilitzant la terra extreta durant l'excavació del solar

PALMA, 4 Jul.

< p> El Govern ha posat aquest dilluns la primera pedra de la primera promoció d'habitatge públic a Puigpunyent, que disposarà de sis habitatges, els quals es construiran reutilitzant la terra extreta durant l'excavació del solar.

Segons ha informat l?executiu en nota de premsa, la presidenta del Govern, Francina Armengol; el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i l'alcalde de Puigpunyent, Antoni Marí, han posat aquest dilluns la primera pedra de la primera promoció d'habitatge públic al municipi.

Aquesta promoció disposarà de sis habitatges distribuïdes en planta baixa i primer pis, quatre d'un dormitori i dues més de dos dormitoris. Un dels habitatges estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Armengol ha volgut agrair a l'Ajuntament de Puigpunyent l'esforç que ha fet per poder cedir un terreny a l'Ibavi, així com a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge capacitat per adaptar-se a tots i cadascun dels sòls públics que posen els ajuntaments a la seva disposició per treure'n el màxim profit.

La presidenta ha destacat que amb aquesta ja són 30 les promocions públiques en construcció a les Balears - -643 habitatges en total-, cosa que permetrà acabar la legislatura amb un increment del 64% del parc públic d'habitatge de la comunitat autònoma. "Avui és un dia d'il·lusions i de realitat", ha afirmat Armengol, "perquè la política no és només prometre coses, sinó fer-les i nosaltres hem fet set anys de camí intens per poder garantir el que diu la Constitució, que tothom té dret a un habitatge digne".

A més, la presidenta ha reivindicat algunes de les polítiques d'habitatge impulsades a Balears, que "avui són emblema a nivell estatal" i ha recordat que "mai en la història d'aquesta Comunitat s'havien invertit tants recursos públics per fer política d'habitatge compromès i valent".

D'altra banda, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha destacat "el gest valent i decidit de l'Ajuntament de Puigpunyent, que recolza la ferma aposta del Govern d'oferir totes les solucions possibles de què disposen les administracions per lluitar contra l'emergència d'habitatge" i ha desitjat que aquest dia "gairebé històric" per al municipi no sigui l'últim en què ia construcció d'habitatges de protecció oficial.

Les obres que han començat aquest dilluns es duen a terme en un terreny de 400 metres quadrats i tenen un pressupost de licitació de 669.984,31 euros, IVA exclòs. El termini previst dexecució de lobra serà de 15 mesos. La construcció reutilitzarà la terra provinent de la mateixa excavació de la fonamentació com a material de façana a través de la tècnica coneguda com a mineria urbana.

L'edifici es caracteritzarà per l'existència d'un jardí comunitari que servirà d'entrada a els dos vestíbuls daccés als habitatges. Tots tenen doble orientació --oest a carrer i aquest a pati--, cosa que millora la qualitat de l'aire mitjançant ventilació creuada. A més, als pisos s'han eliminat els passadissos per optimitzar les superfícies, i les cuines, tot i ser espais separats, estan comunicades visualment amb les sales d'estar.

La coberta té un paper clau en el comportament energètic de l'edifici i funciona com a element captador a l'hivern i com a espai ventilat a l'estiu, minimitzant el consum energètic dels habitatges. Així mateix, el pati actuarà com a regulador climàtic i la presència de vegetació contribuirà a refrescar l'ambient.

Ara mateix s'estan construint a les Balears 643 habitatges de protecció pública, dels quals 450 són a Mallorca. A més, està previst que durant el 2022 es lliurin les claus d'habitatges públics a gairebé 400 famílies.

Notícies més vistes Avui