Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern prepara un projecte pilot per calcular la càrrega específica de certes zones turístiques. El Govern ultima un projecte pilot per calcular la càrrega concreta de determinadas zonas turísticas.

El Govern prepara un projecte pilot per calcular la càrrega específica de certes zones turístiques.

El Govern ultima un projecte pilot per calcular la càrrega concreta de determinadas zonas turísticas.

PALMA, 23 d’Abril.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha anunciat aquest dimarts que el seu Executiu ultima un projecte pilot per calcular, mitjançant eines tecnològiques, la càrrega concreta de determinades zones turístiques.

La presidenta ha fet aquest anunci en resposta a una pregunta parlamentària del portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, en la sessió de control al Govern, sobre la saturació turística.

Prohens ha compartit que, "igual que passa en els principals destinacions turístics", a les Balears hi ha "determinats punts molt emblemàtics" que es veuen afectats per "turisme massiu" a causa de "l'efecte cridaner de determinades xarxes socials" i això porta a una "innegable congestió en els mesos punta" en temporada alta.

A més del pla per mesurar la capacitat de càrrega, Prohens ha especificat que es monitoritzaran les necessitats de transport públic durant la temporada "per garantir un transport públic òptim per a residents i per a visitants".

La presidenta ha assenyalat també que ha demanat al ministre de Transports, Óscar Puente, "que actuï davant les cues que s'han vist les últimes setmanes en els controls de seguretat" de l'aeroport de Palma. "Espero que sigui més diligents que amb el conveni de carreteres o el ferroviari que vostès van deixar perdre", ha llançat a la bancada de l'esquerra.

La líder de l'Executiu autonòmic ha conclòs assenyalant que són conscients que les Balears són unes "illes fràgils" i que no poden "crèixer sense límits". Per això, ha recordat l'acte d'aquest dilluns amb la Fundació Impulsa per "posar en el centre de l'acció política la productivitat", per "canviar el cercle viciós per un virtuós".