• dilluns 5 de juny del 2023

El Govern presenta ajuts per a rehabilitació energètica de vivendes amb 40,6 milions de fons europeus

img

PALMA, 29 Set.

La conselleria de Mobilitat i Habitatge ha presentat aquest dijous sis línies d'ajuts per a rehabilitació energètica d'habitatges dotats en total amb 40,6 milions d'euros, dels quals uns 16 milions aproximadament seran perquè particulars i comunitats de propietaris emprenguin les actuacions i vuit milions per a plans de barris d'ajuntaments.

El conseller de l'àrea, Josep Marí, la directora general d'Habitatge, Cristina Ballester, i el president del Col·legi d'Administradors de Finques, Antoni Jaume, han presentat les línies d'ajuts, que inclouen, a més, l'obertura de 11 oficines d'atenció per facilitar-ne la gestió dels ajuts.

Segons els objectius de la Comunitat Autònoma, fins al 2026 uns 8.700 habitatges podrien veure's beneficiats d'aquests ajuts.

El conseller Marí ha destacat que la convocatòria a persegueix avançar en la lluita contra la pobresa energètica, millorar la qualitat de vida de la ciutadania, així com impulsar la descarbonització.

Marí ha subratllat la col·laboració dels col·legis professionals d'Administradors de Finques, Arquitectes i Aparelladors , que col·laboraran i assessoraran persones i comunitats de propietaris perquè s'aposti per la rehabilitació. .

Segons ha detallat, avui dia el 60 per cent dels habitatges van ser construïts entre els anys 60 i principis dels 90 del segle passat "amb molt baixos nivells d'eficiència energètica". /p>

A més, ha afegit, quan cada vegada és més costós i complex emprendre noves construccions, per diverses circumstàncies, cosa que prova la necessitat d'impulsar les polítiques de rehabilitació.

Notícies més vistes Avui