• dimarts 6 de juny del 2023

El Govern presenta una campanya de bons descompte de fins a 60 euros bescanviables als comerços de Balears

img

PALMA, 19 Ago.

El Govern ha presentat aquest divendres una campanya de bons descompte de fins a 60 euros que es podran bescanviar als comerços de les Balears adherits a partir del 4 d'octubre.

En una roda de premsa, el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, ha detallat que
la Vicepresidència del Govern i la Cambra de Comerç de Mallorca obren des d'aquest divendres, i fins al proper 18 de setembre, el termini perquè els comerços s'apuntin a la campanya.

En aquest sentit, l'objectiu del programa és "fomentar les vendes de les empreses de venda al detall" i "enfortir el petit comerç en establiments oberts al públic per autònoms, microempreses i petites empreses".

"Amb la posada en marxa d'aquesta nova edició dels bons, el Govern reforça el comerç local, en sint l'estratègia d'impuls als sectors productius. La venda al detall ha de guanyar pes dins del model econòmic balear”, ha explicat. D'aquesta manera, el Govern invertirà un milió d'euros en “bons comercials” en una campanya d'estímul als petits i mitjans comerços de Balears, que mobilitzarà més de tres milions d'euros en "consum de proximitat".

La campanya, que romandrà oberta fins al 31 de desembre o fins a esgotar el pressupost, en repartirà 67.000 bons de 15 euros que es podran utilitzar en compres superiors als 30. Cada ciutadà a partir dels 16 anys disposarà de quatre bons i un màxim de 60 euros de descompte.

A continuació, els comerços sol·licitaran al client el seu DNI o document equivalent per verificar que compleix els requisits i que té saldo disponible.

D'altra banda, el programa ha comptat amb el suport de les organitzacions empresarials del comerç, que hi participen distribuint la informació sobre els requisits d'adhesió a la campanya entre els comerciants.

El president d'Afedeco, Antoni Gayà, i Tomeu Mercadal, en representació de Pimeco, han remarcat la importància d'aquest tipus d'iniciatives per fomentar el consum.

Per un costat, Gayà s'ha mostrat preocupat per l'arribada d'un "hivern complicat" i ha assegurat que aquests bons "poden servir perquè els ciutadans segueixin consumint"

Sobre això, Mercadal ha emfatitzat a la necessitat d'aquest programa per aconseguir "més client local" perquè "el turista està en una determinada època".

Finalment, el gerent de Foracorda, el comerç que més ràpid va consumir els bons el 2021, ha recordat que "els productes de gamma alta van tenir més sortida" i que l'estalvi per als clients "és gran".

XOX

Notícies més vistes Avui