• dijous 2 de febrer del 2023

El Govern preveu que l'ampliació de la seu universitària de Menorca estigui a punt el 2025

img

MENORCA, 6 Jul.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha afirmat aquest dimecres que la previsió del Govern és finalitzar el 2025 les obres de rehabilitació i ampliació de la seu a Menorca de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Company ha indicat que la intenció és que el proper 2023 es finalitzi el projecte executiu, mentre que les obres es duran a terme durant l'any 2024 i part del 2025, cosa que permetrà inaugurar l'ampliació aquell mateix any.

El conseller i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han visitat aquest dimecres la seu, acompanyats pel rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot.

Armengol ha explicat els detalls de l'ampliació de la seu universitària de Menorca amb la compra de un nou edifici a Alaior, que ha estat adquirit per 300.000 euros. L'immoble té una superfície construïda de 536,60 metres quadrats i una superfície útil de 416,98 metres quadrats, que se sumaran als 1.038,53 metres quadrats dels dos edificis de la seu actual, Can Salort i Santa Rita, cosa que implica un augment d'un 40 per cent de superfície útil

La presidenta ha remarcat que el projecte d'obres té un pressupost de 2,9 milions d'euros i ha destacat que amb aquesta ampliació es busca “guanyar més estudis, més alumnes i més capacitat de formació per a moltes persones de Menorca, que és l'objectiu que ha perseguit sempre el Govern”.

La cap de l'Executiu autonòmic ha subratllat que “l'educació és l'únic instrument que fa que la gent tingui les mateixes oportunitats” i, en aquesta línia, ha afirmat que “aquestes seus tenen un paper cabdal, però, a més de les infraestructures, s'han de posar recursos per garantir l'accés a l'educació, com la congelació de les taxes universitàries que s'han aprovat a Balears any rere any”.

Pel que fa a la implementació del grau en Enginyeria Informàtica a Menorca per al curs 2023-2024, la presidenta ha assegurat que “si no volem posar tots els ous a la cistella del turisme, hem de formar persones en sectors estratègics", com la investigació, la innovació o la tecnologia.

Com a novetats per al curs proper a la seu Menorca, està prevista la implantació del doble grau d'educació infantil i primària, que oferirà 20 places. Aquest doble grau s'afegirà a l'oferta educativa existent amb els graus d'administració d'empreses, dret, educació social en línia, infermeria i turisme, a més del màster de formació del professorat. La Universitat també està treballant per a la implantació del grau d'Enginyeria Informàtica a la seu de Menorca per al curs 2023-24.

La UIB es va implantar a Menorca el curs 1997-1998 a l'espai cedit pel Institut Josep Miquel i Guàrdia dAlaior. El curs següent, el 1998-1999, es va estrenar l'aleshores anomenada Extensió Universitària de Menorca, a l'edifici de Can Salort. L'edifici va ser inaugurat el 16 de desembre del 1998. Uns anys després, el 15 de març del 2007, es va inaugurar l'ampliació de la seu amb l'edifici de Santa Rita.

Aquest curs, la UIB ha celebrat , per tant, el vint-i-cinquè aniversari de la seva implantació a Menorca. Actualment, la seu de la UIB de Menorca acull un total de 322 alumnes d'estudis oficials de grau i postgrau i té una programació estable de la Universitat Oberta de Majors (UOM), que va començar el 1999. La UIB també imparteix a les seus activitats i tallers de foment de les vocacions i promoció dels estudis entre els alumnes de primària i secundària.

Des del curs 2018-2019, la seu de la UIB acull també el Servei d'Orientació Professional del Departament de Orientació i Inserció Professional (DOIP) de la FUEIB, amb el suport del SOIB.

Notícies més vistes Avui