• diumenge 29 de gener del 2023

El Govern preveu que les obres de Can Escandell comencin a principis del 2023

img


PALMA, 25 Oct.

El Govern preveu que les obres de Can Escadell, a Eivissa, comencin a principis de 2023, atès que ja disposa de la majoria dinformes sectorials i es podrà portar properament al Consell de Govern. Per la seva banda, el projecte de Son Busquets passarà properament al Sepes per començar amb els tràmits.

Així ho ha comunicat aquest dimarts, al ple del Parlament, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, al ser preguntat pel PP sobre el començament de les obres de Can Escandell i Son Busquets. visites assegurant "falta poc", però encara no han començat les obres d'aquestes vivendes.

El conseller ha considerat que el PP tracta "molt a la lleugera" aquest tema i li ha demanat a la diputada 'popular' que "no ocupi l'agenda en les properes setmanes perquè potser l'avisen per aquest tema". Segons Marí, la diputada del PP està "enrabiada" perquè el Govern i l'Executiu central han avançat amb aquests projectes.

També en matèria d'habitatge, el Grup Popular ha preguntat al conseller sobre l'okupació, un tema que el Govern "sempre minimitza", segons ha dit el diputat popular Antoni Fuster.

El diputat ha plantejat, entre altres qüestions, desallotjar els okupes en 24 hores des del requeriment i reforçar penes per delicte dusurpació amb fins a tres anys de presó. "No és una crítica, això és una proposta per lluitar contra l'okupació il·legal", ha assenyalat Fuster, que ha demanat al conseller que "defensi el sentit comú i la legalitat".

Marí ha lamentat que el PP "s'ha sumat a l'anunci agressiu al tema de l'okupació" i ha remarcat que la forma de lluitar contra aquesta problemàtica és "seguir treballant per garantir un habitatge digne". A més, ha recordat que el Govern "no és l'òrgan competent per exercir el poder judicial" i ha assegurat que és "una incidència que es controla" i representa poques denúncies a les Balears.

"La legislació del nostre país no ha canviat en els darrers 15 anys, és la mateixa llei que s'ha aplicat per a governs del PP quan han tingut majoria absoluta", ha remarcat.

diputat del PP José Luis Camps ha preguntat al conseller sobre la seguretat a Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), on els "episodis d'agressió són cada vegada més freqüents".

"La seguretat està garantida tant a l'estació Intermodal com a les línies de tren i metro”, ha assegurat el conseller, que ha defensat que cada vegada hi ha més efectius de seguretat i que no es produeixen incidències importants malgrat el gran augment de gent que utilitza el transport públic a Mallorca.

"No es pot venir aquí a posar en dubte la seguretat de tantes persones que passen cada dia per la Intermodal", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui