El Govern prioritza la construcció del nou IES Son Ferriol en infraestructures educatives.

El Govern prioritza la construcció del nou IES Son Ferriol en infraestructures educatives.

S'inicia la redacció del projecte bàsic previ a la licitació

PALMA, 25 Nov.

El Govern, mitjançant la Conselleria d'Educació i Universitats, ha afegit la construcció del nou IES Son Ferriol a les prioritats en infraestructures educatives.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació i Universitats en una nota de premsa, el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, s'ha compromès aquesta setmana amb representants de l'Associació de Pares i Mares del CEIP Son Ferriol a posar en marxa la redacció del projecte bàsic del futur IES Son Ferriol, pas previ per licitar el projecte i per a la seva construcció.

A més, el Govern tornarà a tramitar l'interès autonòmic per poder seguir amb el projecte de construcció de l'IES Son Ferriol, atès que l'anterior interès autonòmic de què disposava ja ha caducat.

En el transcurs de la trobada, a la qual també va assistir el director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, Ismael Alonso, els representants de l'Apima Son Ferriol van exposar la necessitat de disposar del centre. Cal recordar que es tracta d'una reivindicació històrica per part dels veïns de Son Ferriol.

Des de la Conselleria d'Educació i Universitats s'ha realitzat un estudi que demostra que hi ha una pressió demogràfica molt significativa a la zona de Son Ferriol i que avala la construcció del nou IES. Actualment, els alumnes del CEIP Son Ferriol han de desplaçar-se fins a l'IES Josep Maria Llompart, l'IES Son Pacs, l'IES Joan Maria Thomàs, l'IES Nou Llevant i l'IES Sant Marçal de Marratxí per poder continuar amb els seus estudis.

Així les coses, el conseller Vera es va comprometre a incorporar la construcció de l'IES Son Ferriol en el llistat de prioritats en el que es refereix a infraestructures educatives.

Actualment a la Conselleria no consta cap tipus de tràmit iniciat amb anterioritat per a la construcció del nou IES Son Ferriol, pel que ara es posarà en marxa la redacció del projecte bàsic com a pas previ a la licitació del nou centre.

Tags

Categoría

Illes Balears