Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern promou el turisme esportiu a Fitur amb la ATP 205 Mallorca i l'Iron Man 70.3 Alcúdia.

El Govern promou el turisme esportiu a Fitur amb la ATP 205 Mallorca i l'Iron Man 70.3 Alcúdia.

PALMA, 24 de gener.

El Govern ha apostat pel torneig ATP 205 Mallorca i l'Iron Man 70.3 Alcúdia per exemplificar la seva estratègia de promoció de les Illes Balears com a destinació de turisme esportiu a la Fira Internacional de Turisme (Fitur).

L'estand de les Balears a la Fira ha presentat aquest dimecres els dos esdeveniments esportius amb l'objectiu de consolidar la seva estratègia de posicionament del producte esportiu com a model turístic, segons ha informat el Govern en una nota de premsa.

El director general d'Esports, Joan Antoni Ramonell, ha presentat l'ATP 250 Mallorca Championship, un torneig al qual s'ha referit com "una de les cites del tennis més importants del món".

A partir de 2021, l'ATP 250 Mallorca Championships situa el nom de Mallorca "a l'avantguarda de l'escenari internacional del tennis", ha explicat, recordant que compta amb la participació dels millors jugadors del món, com Novak Djokovic, Daniil Medvedev i Dominic Thiem.

En la segona edició, celebrada el juny de 2022, Stefanos Tsitsipas es va proclamar campió en individuales, mentre que el duo format per Rafael Matos i David Vega Hernández es va fer amb el títol de dobles. El torneig va comptar amb Daniil Medvedev, que ocupava el lloc número u del món en aquell moment, Nick Kyrgios i Pablo Carreño Busta.

També han destacat que en l'edició de 2023 Christopher Eubanks va arribar a la seva primera final ATP i va aconseguir una victòria. A més, va tenir lloc la comiat de Feliciano López i la parella de Yuki Bhambri i Lloyd Harris va guanyar el títol de dobles.

Els organitzadors de l'ATP esperen aconseguir el 2014 "encara més excel·lència i emoció" en acollir la quarta edició del Campionat de Mallorca, que se celebrarà del 22 al 29 de juny.

D'altra banda, el Govern ha presentat com a altre gran esdeveniment esportiu l'Iron Man 70.3, que tindrà lloc el 11 de maig a Alcúdia (Mallorca) sota el lema 'Desperta la teva ànima mediterrània'.

L'encarregat d'explicar la cita ha estat el regidor de Turisme de l'Ajuntament d'Alcúdia, Joan Mateu, qui ha destacat que Mallorca "gaudeix de carreteres de somni per practicar ciclisme i és la seu d'un dels Iron Man 70.3 més prestigiosos del món".

A més, ha subratllat que els esportistes descobreixen any rere any "un recorregut increïble a través dels pobles més pintorescos de l'illa i unes vistes incomparables".

La presentació d'aquesta prova a Fitur s'ha centrat a destacar les "perfectes" condicions que ofereix Mallorca per a la mateixa. Així, han esmentat que tant el segment de natació com el de bicicleta es realitza en una sola volta, amb un traçat complet i perfecte per als àvids de velocitat en el cas del segment ciclista.

En el segment de correguda a peu es realitzen tres voltes al circuit, però el seu recorregut transcórrer dins del municipi d'Alcúdia, "probablement un dels punts de l'illa que més ciclistes per metre quadrat concentra en la temporada alta de cicloturisme", han apuntat.

Finalment, des del Govern han informat que mitjançant el suport a les competicions que se celebren anualment es farà una aposta per la col·laboració amb patrocinadors privats, incidint en els esports que es practiquen fora de temporada alta perquè l'esport pugui constituir-se en un "valuós recurs" per a la desestacionalització.

.