El Govern prorroga un any el termini de sol·licitud d'ajudes per a la rehabilitació d'habitatges i edificis.

El Govern prorroga un any el termini de sol·licitud d'ajudes per a la rehabilitació d'habitatges i edificis.

PALMA, 21 Des.

El Govern ha publicat aquest dijous en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) l'ampliació del termini per sol·licitar les ajudes per a la rehabilitació energètica d'habitatges i edificis residencials, finançades pels Fons Next Generation.

Segons ha detallat la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat aquest dijous, el termini actual finalitzava el pròxim 31 de desembre de 2023 i, ara, s'estén fins al 31 de desembre de 2024.

Les línies que es prorroguen són el Programa 3 d'ajuda per a les actuacions de rehabilitació en l'àmbit de l'edifici, el Programa 4 d'ajuda per a les actuacions de millora de l'eficiència energètica en habitatges, i el Programa 5 d'ajuda per a l'elaboració del llibre de l'edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Del total dels 29,5 milions d'euros rebuts dels tres programes, fins a octubre de 2023 només s'havia concedit un milió d'euros.

Per aquest motiu, el Govern va llançar a finals del mes d'octubre una campanya de publicitat per aprofitar millor aquests recursos, amb l'objectiu de donar a conèixer aquestes ajudes i la importància de millorar els habitatges des del punt de vista de l'estalvi energètic.

Aquesta campanya publicitària ha permès augmentar la difusió d'aquestes ajudes, s'han duplicat les trucades de persones interessades i les dades actuals mostren que el total concedit suma gairebé tres milions.

En dos mesos, s'han concedit dos milions, el doble de l'import fins al moment, segons ha destacat la consellera, Marta Vidal, durant el debat de pressupostos al Parlament. Els tres milions en ajudes concedides beneficien a 1.358 habitatges en els quals s'han realitzat millores en eficiència energètica.

Tot i això, s'ha comprovat que s'ha presentat un nombre de sol·licituds inferior a l'esperat en un primer moment i, per això, d'acord amb el crèdit pressupostat per dur a terme aquesta convocatòria, s'ha considerat necessari ampliar el termini de presentació de sol·licituds per tal de poder proporcionar als interessats la possibilitat de beneficiar-se d'aquestes ajudes per a la millora energètica dels habitatges i edificis residencials.

Les línies de subvencions poden cobrir fins a un 80 per cent de la inversió en edificis residencials i fins a un 40 per cent de la inversió en habitatges, permetent realitzar diferents actuacions de millora o rehabilitació d'habitatges i edificis unifamiliars o plurifamiliars, com la modificació de tanques, el canvi de finestres o el canvi de sistemes de climatització que substitueixin les energies fossils per energies renovables o biomassa. També van destinades a la redacció del llibre de l'edifici o projectes tècnics de rehabilitació.

El termini per a la presentació de sol·licituds era inicialment fins al 1 de setembre, però es va prolongar fins al 31 de desembre de 2023. Amb l'objectiu de no perdre aquests diners, s'amplia el termini de sol·licituds fins al 31 de desembre de 2024 o fins que s'esgoti en aquest període la quantitat econòmica assignada a aquestes convocatòries.

Tags

Categoría

Illes Balears