• dimecres 29 de març del 2023

El Govern publica aquesta setmana els ajuts de fons europeus per a eficiència energètica i rehabilitació

img

PALMA, 27 Set.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha anunciat aquest dimarts que el Govern publicarà aquesta setmana les sis línies d'ajudes dels fons 'Next Generation' per a l'eficiència energètica, rehabilitació i descarbonització de les ciutats.

Ho ha comunicat al ple del Parlament, en ser preguntat per aquesta qüestió per el diputat del PP Antonio Fuster, que ha assegurat que el sector reclama aquests ajuts. Marí ha detallat que les línies que es començaran a publicar aquesta setmana compten amb un pressupost de 40,6 milions d'euros. Les convocatòries han comptat amb l'ajut extern dels col·legis professionals, amb què ja s'han signat protocols de col·laboració, així com amb els ajuntaments i els consells insulars.

La intenció del Govern és, segons el conseller Marí, que els ajuts puguin arribar a més gent del que marcava inicialment el decret estatal.

Els ajuts es podran executar fins al juny del 2016. "No serem nosaltres els qui perdem aquestes oportunitats, sabem executar aquests fons ", ha assenyalat el conseller.

Per la seva banda, Fuster ha retret a Marí que "són el govern de la setmana que ve" i "només encerten quan rectifiquen". "Té els fons per fer-ho des de fa molt de temps", ha censurat el diputat popular, que ha advertit de la "preocupació del sector, perquè si no es publiquen aquestes ajudes, es poden perdre". /p>

D'aquesta manera, ha demanat que les ajudes es publiquin al més aviat possible. "Deixeu-vos de discursos grandiloqüents i treguin aquestes ajudes no la setmana que ve, avui mateix", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui