• dijous 2 de febrer del 2023

El Govern publica el llistat de beneficiaris de les ajudes a la modernització per a empreses comercials al detall

img

La Direcció General de Comerç ha rebut 755 sol·licituds, cosa que duplica les rebudes el 2019 a l'inici de la legislatura

< p> PALMA, 3 Set.

El Govern ha publicat aquest dissabte el llistat de beneficiaris de les ajudes a la modernització per a empreses comercials al detall, incloses dins del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de Balears per als exercicis 2021-2023.

Segons ha informat Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en una nota de premsa, el BOIB ha publicat aquest dissabte la resolució per la qual es concedeixen i deneguen subvencions destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials minoristes i determinades empreses de serveis, així com la continuïtat dels establiments comercials i determinats serveis considerats emblemàtics, amb especial atenció als establiments comercials i determinats serveis afectats per la crisi de la COVID-19.

Es tracta d'una partida d'ajudes de 2.200.000 euros, amb què el Govern vol facilitar la continuïtat de la activitat comercial dels establiments comercials de proximitat i de determinats serveis i l'adaptació a criteris de competitivitat per pal·liar les greus conseqüències econòmiques que la crisi sanitària produïda per la COVID-19 va provocar al sector del petit comerç a l'àmbit territorial de Balears.< /p>

En paraules del vicepresident del Govern i també conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, "el fet d'haver aconseguit una xifra rècord quant a pressupost i sol·licitants parla de la importància i la necessitat que tenen les empreses per seguir avançant en la seva modernització".

"El Govern està i estarà del costat d'aquelles empreses que volen seguir pr ogressant en el seu negoci. Cal recordar que són ajuts a inversions que fan els mateixos comerços, i que suposarà mobilitzar per dues o tres les quantitats invertides per vicepresidència; és a dir, al voltant de quatre a sis milions d'euros”, ha afegit.

Els receptors han estat 335 comerços de totes les Illes, amb establiment físic a peu de carrer, fonamentalment autònoms, microempreses o empreses familiars.

La Direcció General de Comerç ha rebut un total de 755 sol·licituds, un 100% més de les rebudes a la convocatòria de 2019, a l'inici de la legislatura, de les quals 660 s'han enviat dins del termini i en la forma adequada.

Les subvencions compreses en aquesta convocatòria estan incloses dins del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de Balears per als exercicis 2021-2023 que recull, entre altres actuacions, la convocatòria de ajuts per a la promoció del teixit comercial, plans de millora competitiva, plans de màrqueting i disseny, així com actuacions de millora de la competitivitat i, o bé, foment del teixit comercial.

Les inversions objecte de les sol·licituds han d'estar executades i pagades en el període comprès entre el 16 de setembre de 2021 i el 15 de setembre de 2022. A més, cal assenyalar que el termini per justificar la realització de les activitats subvencionades i per sol·licitar el pagament de la subvenció finalitza el 15 de setembre .

XOX

Notícies més vistes Avui