El Govern rebutja els projectes de restauració de les pedreres de Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló.

El Govern rebutja els projectes de restauració de les pedreres de Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló.

PALMA, 3 de gener.

El Govern balear, a través de la Direcció General d'Indústria, ha rebutjat els projectes de restauració de les pedreres de Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló.

El departament dependent de la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia ha resolt d'aquesta manera de manera desfavorable als projectes presentats per a les dues pedreres en base a diferents informes tècnics.

Les plataformes veïnals han celebrat la decisió de l'Executiu autonòmic de no autoritzar els projectes de restauració. Les associacions veïnals han assenyalat que ha quedat constatat que els projectes eren inviables, que no hi ha residus inerts per poder reconstruir la muntanya destruïda, com s'havia plantejat, i que, d'acord amb la normativa vigent, és necessari plantejar un altre tipus de rehabilitació de l'espai, respectuós amb el medi natural i amb el medi social dels barris dels voltants.

Per a les plataformes, malgrat que les empreses poden presentar recursos, la resolució situa la tramitació en un marc coherent amb la normativa actual i adequat a la majoria social i que presenta possibilitats per transformar aquests terrenys degradats en espais públics.

.

Tags

Categoría

Illes Balears