• dimarts 6 de juny del 2023

El Govern reclama reunió extraordinària de la Comissió de Salut per explicar la vacunació contra la COVID

img
PALMA, 18 Jul. L'executiu ha acordat aquest dilluns, al Consell de Govern, la reclamació d'una reunió extraordinària de la Comissió de Salut per explicar la vacunació contra la COVID-19.

Segons ha informat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, després del Consell de Govern, l'executiu autonòmic ha acordat sol·licitar al Parlament la convocatòria d'una reunió extraordinària de la Comissió de Salut perquè es pugui convocar una comissió urgent, a petició de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, per informar sobre el procés de vacunació contra la COVID-19 a les Balears .

Cal recordar que la Conselleria de Salut i Consum s'havia compromès a elaborar un informe sobre el procés de vacunació contra la COVID-19 a la comunitat autònoma abans de l'1 de juliol, el qual, amb les conclusions corresponents es tramitarà al Parlament perquè en tingui constància i disposi la tramitació que consideri oportuna.

Per al Govern, la motivació de la urgència d'aquesta sol·licitud de compareixença és la "rellevància" i la "actualitat" del procés i l'estat de vacunació contra el SARS-CoV-2 en el marc de la situació de la pandèmia de COVID-19 a Balears en aquest moment.

Si bé, atenent que el Parlament no es troba ara en període de sessions, cal sol·licitar a la Cambra una sessió extraordinària de la Comissió de Salut.

Així mateix, el Consell de Govern demanarà a la Mesa del Parlament que habiliti els dies necessaris per tal de possibilitar aquesta sessió extraordinària de la Comissió de Salut i que acordi la seva tramitació pel procediment d'urgència.

En aquest context de sol·licitud d'una reunió extraordinària de la Comissió de Salut, ia pregunta de els periodistes, la consellera de Presidència, Funció Pública i I gualtat, ha negat que hi hagi hagut "irregularitats" en el procés de vacunació a Balears, apuntant que "s'han arxivat totes les investigacions dutes a terme per la Comissió Ètica i l'Oficina de Lluita contra la Corrupció" sobre aquesta qüestió .

"No hi ha hagut irregulars", ha reiterat Garrido en roda de premsa, defensant que "durant el procés de vacunació contra la COVID-19 s'han posat més de dos milions de dosis a la població balear, en temps rècord”. Això, ha posat èmfasi, "dóna la garantia de poder seguir avançat en matèria econòmica, com fins ara, quan Balears és la comunitat que més ocupació i empreses crea a tot Espanya, cosa que evidencia que és la locomotora de la reactivació econòmica a l'Estat".

XOX

Notícies més vistes Avui