• dijous 2 de febrer del 2023

El Govern reduirà a 35 hores setmanals la jornada de 19.000 sanitaris de les Balears

img

PALMA, 4 Oct.

El Govern reduirà a 35 hores setmanals la jornada de 19.000 metges, professionals d'infermeria, auxiliars, tècnics , zeladors, administratius i altres servidors sanitaris de les Balears, segons ha comunicat la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, durant el Debat de Política General.

Per a aquesta mesura es destinaran 11 milions d'euros. "Són els únics que encara no tenen adequada la seva jornada a la de la resta de funcionaris autonòmics. La pandèmia ha dificultat aquesta adaptació, que, com deia, és justa", ha assenyalat la presidenta en el seu discurs.

Armengol ha aprofitat la seva intervenció en el debat per agrair la feina feta pels sanitaris durant la pandèmia i ha assegurat que el Govern continuarà amb el procés d'estabilització de plantilles públiques i treballarà amb els sindicats per millorar els sous dels treballadors del sector públic instrumental en els trams salarials més baixos.

Per enfortir la sanitat pública, Armengol ha assenyalat que el proper any es recuperaran els temps d'atenció previs a la COVID, donant continuïtat a un pla de xoc contra les llistes de espera. A més, l'Executiu pretén accelerar l'impuls a l'atenció primària, amb més professionals i amb ampliacions i noves infraestructures, com ara la Unitat Bàsica de Puig d'en Valls, a Eivissa; les noves instal·lacions a Montuïri, Sant Joan, Consell, Santa Margalida i Artà, a Mallorca; o el nou PAC del Verge del Toro i la reforma de la Unitat Bàsica des Mercadal, a Menorca.

També, ha afegit, s'impulsarà a les quatre illes el nou model no estigmatitzant d'atenció a malalties mentals . "Ho farem amb accions com la integració a Palma de l'Hospital Psiquiàtric i la seva reconversió al Parc Sanitari de Bons Aires, i amb l'aposta ferma de nous centres ocupacionals i pisos supervisats, tot inclòs al nou Pla Estratègic de Salut Mental ", ha ressaltat.

Així mateix, ha apuntat que s´acostarà l´atenció especialitzada a cada comarca, desenvolupant un pla d´infraestructures que en els propers mesos culminarà obres com la de l´Hospital de Manacor, el d´Inca o el Hospital General.

Respecte a les infraestructures educatives, en el debat, la presidenta ha avançat que als 100 milions ja invertits en infraestructures educatives se'n preveu sumar 50 més fins a l'any 2024 en centres de primària i secundària a les quatre illes, com el nou CEPA Joan Mir, a Menorca, o l'ampliació del Sant Carles, a Eivissa.

D'altra banda, ha anunciat que el Govern finançarà al 100% l'Escola Oficial d'Idiomes de Eivissa i no ho farà a mi dies com estava previst. Amb aquest propòsit, l'Executiu transferirà al Consell Insular més de sis milions d'euros que garantiran l'execució.

XOX

Notícies més vistes Avui