El Govern suspèn temporalment l'accés de patinets elèctrics als serveis de transport públic a partir del dia 1.

El Govern suspèn temporalment l'accés de patinets elèctrics als serveis de transport públic a partir del dia 1.

La mesura s'adopta durant sis mesos i durant aquest període s'avaluarà la conveniència o no de prorrogar-la o adoptar una nova regulació

PALMA, 23 Nov.

El Govern, a través de la Direcció General de Mobilitat i dels ens públics corresponents a cada mitjà de transport públic, ha acordat la suspensió temporal de l'accés de patinets elèctrics, bicicletes elèctriques i la resta de vehicles elèctrics de mobilitat personal (VMP) als serveis de tren i metro i d'autobusos interurbans de l'illa de Mallorca.

Segons ha informat en un comunicat, la mesura, adoptada per raons de seguretat, entrarà en vigor a partir del dia 1 de desembre de 2023 i s'adopta de forma temporal per un període inicial de sis mesos.

La Conselleria de Habitatge, Territori i Mobilitat destaca que la mesura s'ha decidit davant els riscos que comporta l'accés dels VMP al transport públic, de la mateixa manera que s'han pres mesures en aquest sentit en trens i autobusos a l'àrea metropolitana de Barcelona, la Comunitat de Madrid i en el cas dels autobusos de l'EMT a Palma, o en ciutats europees com Londres o París, entre d'altres. A més, recorda els antecedents de casos d'incendi provocats per explosions de les bateries d'aquest tipus de vehicles en serveis de transport a diverses ciutats, com per exemple en el metro de Madrid el passat mes d'octubre i en els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el novembre de l'any passat.

Tal com han acordat els respectius consells d'administració del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) i de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), la suspensió s'adopta de manera temporal, durant sis mesos, a partir del dia 1 de desembre de 2023 i fins al dia 1 de juny de 2024.

Durant aquest període, s'avaluarà la conveniència o no de prorrogar aquesta mesura o d'establir una nova regulació. Aquesta mesura no afecta l'accés de cadires de rodes i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, exclosos de la definició de VMP en la regulació estatal.

Els acords estableixen la suspensió temporal d'accés dels VMP elèctrics en el servei d'autobusos interurbans del TIB de Mallorca i a les instal·lacions i trens de SFM, tant del servei de tren com de metro.

Per evitar el risc derivat d'un incendi o explosió a les instal·lacions de SFM, de les quals les de major concurrència són subterrànies, també s'ha considerat adequat prohibir l'accés dels VMP a les seves instal·lacions, i durant aquest període també queda suspès l'accés amb aquests tipus de vehicles a l'estació intermodal de Palma.

La Conselleria ha remarcat que, per afavorir la intermodalitat en l'ús del transport públic, es continuarà apostant per introduir mesures de forma progressiva que la fomentin i que permetin als usuaris deixar les bicicletes, els patinets o altres VMP a les estacions, com la instal·lació de més aparcaments a l'interior i a l'exterior de les estacions, i dins del projecte de reforma de l'estació intermodal de Palma també es buscaran solucions per custodiar els patinets pels usuaris que viatgen a altres municipis, mentre que, en sentit contrari, els usuaris de la Part Forana que arriben a Palma ja disposen actualment del servei de bicicletes.

Tags

Categoría

Illes Balears