• diumenge 29 de gener del 2023

El Govern suspèn temporalment les autoritzacions d'ús del foc a causa de la situació meteorològica extrema

img

La prohibició s'estendrà fins a l'1 d'agost a totes les illes

PALMA, 23 Jul.

< p> El Govern balear, a través de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, ha suspès temporalment, fins a l'1 d'agost, l'ús del foc a totes les illes, a causa de la situació meteorològica extrema.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en nota de premsa, des d'aquest dissabte, i fins al proper dia 1 d'agost, la Conselleria ha suspès temporalment les autoritzacions de crema i ús del foc atorgades per cremar entre els 50 i 500 metres de terreny forestal a les Balears. A causa de les altes temperatures i la manca de pluges, la situació de risc acumulat d'incendi és extrem.

Així, des del Servei de gestió forestal han emprès aquesta mesura com a prevenció i minimització de riscos. Sigui com sigui, la suspensió es podrà prorrogar si les circumstàncies per les quals s'ha dictat es mantenen o empitjoren.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha fet una crida a la responsabilitat i col·laboració ciutadana davant l'increment del perill d'incendi, "una situació propiciada per l'emergència climàtica que es viu i que ha de posar tothom més alerta que mai a l'hora de prendre precaucions per minimitzar el risc". En aquest sentit, Mir ha recordat que "el risc zero no existeix i menys en una situació meteorològica extrema com la dʻaquest estiu a les Illes".

Per col·laborar en la prevenció d'incendis forestals, hi ha que recordar que és important tenir faixes d'autoprotecció a les cases en terreny forestal, no utilitzar maquinària que produeixi espurnes, no llençar burilles ni altres residus al bosc ni tampoc utilitzar pirotècnia. Si es detecta fum o foc, cal trucar de seguida al 112 perquè pugui iniciar immediatament el protocol i que els efectius es puguin desplaçar al lloc.

Notícies més vistes Avui