• dimecres 7 de juny del 2023

El Govern trasllada a les patronals del comerç que Ribera "donarà marge" per aplicar les mesures d'estalvi energètic

img

A la taula de seguiment del Reial Decret 14/2022

PALMA, 11 Ago.

El Govern ha traslladat a les patronals del comerç que la ministra de Transició Energètica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, "donarà marge" als comerços per complir el Reial Decret d'Estalvi Energètic després de la reunió de aquest dimecres de la taula de seguiment.

En una nota de premsa, han detallat que la reunió de la taula de seguiment del Reial decret 14/2022 tenia com a objectiu traslladar els representants de les patronals de comerç Afedeco , Pimeco, PIME-Comerç, Anged, Ascome (Menorca) i PIME Mallorca, els acords de la Conferència Sectorial de dilluns passat.

En aquest sentit, la Conferència es va celebrar telemàticament i va comptar amb la participació del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; i el director general de Comerç, Miquel Piñol.

D'altra banda, Miquel Piñol ha subratllat que aquesta norma és "de sentit comú" i ha emfatitzat "la determinació" de Ribera d'implementar el Reial Decret de manera “flexible”, tant en els temps com en els marges d'aplicació de les mesures corresponents. "No hi ha actitud punitiva per part del Govern", ha destacat Piñol.

A més, ha recordat la prevalença de la normativa laboral sobre el decret energètic o la possibilitat d'"implementar alternatives que resultin eficients i garanteixin el tancament tèrmic”. Igualment, Piñol ha puntualitzat que l'apagat de llums a partir de les 22.00 hores només s'aplica a comerços i que "es tindrà en consideració la particularitat d'aquells que, per les diferents gammes de productes, requereixin específicament temperatures diferents en diferents àrees ".

La Taula de Seguiment ha fixat una nova reunió per a la setmana següent amb l'objectiu d'acabar de resoldre dubtes específics.

Notícies més vistes Avui