Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Govern treballa per a la gratuïtat de l'etapa educativa 0-3 anys de cara a setembre.

El Govern treballa per a la gratuïtat de l'etapa educativa 0-3 anys de cara a setembre.

PALMA, 26 Jul.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha avançat que estan treballant perquè la gratuïtat en l'etapa educativa 0-3 anys sigui una realitat de cara aquest proper setembre.

Així ho ha informat la líder de l'Executiu autonòmic en roda de premsa aquest dimecres, després de la reunió celebrada a Consolat de Mar amb representants dels sindicats i les entitats de l'ensenyament públic i concertat d'educació a Balears.

"Posem sobre la taula que pel proper curs s'està treballant per complir la gratuïtat de l'educació 0-3 anys i el dret que tenen les famílies i nens per igual, sigui quina sigui la seva opció educativa", ha dit la presidenta.

En aquesta línia, ha destacat que per al seu Executiu és un "compromís ineludible" i que "les pròximes setmanes" treballaran amb ajuntaments i consells insulars competents amb escoletes assistencials perquè sigui una realitat i "al setembre les famílies no hagin de pagar aquesta matrícula per a l'etapa 0-3 anys".

Durant la reunió, la presidenta ha explicat que també s'ha parlat de l'inici del curs escolar i de la "voluntat que s'iniciï amb normalitat i tranquil·litat", de desenvolupar un pla de climatització a les aules i de la constitució d'una Taula d'Educació Inclusiva i d'Educació Especial.

En la trobada d'aquest dimecres a Consolat de Mar han participat representants de STEI Intersindical, ANPE, UOB Ensenyament, FeSP-UGT, FE-CCOO, SIAU, CSIF, CEIB, CECE, Feipimeb, Uctaib, FSIE, Confaecib, Coapa Balears, FAPA Mallorca, FAIB-Concapa, Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca (STEI), Sindicato Alternativa i USO.