• dilluns 5 de juny del 2023

El Govern veu "convenient" seguir amb el contracte del Servei d'Informació a la Ciutadania per ampliar l'atenció

img

Afers Socials assegura que "en cap cas" suposa una delegació de la responsabilitat de l'Administració en la prestació del servei

PALMA, 4 Ago.

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha cregut "convenient" seguir endavant amb un contracte per al Servei d'Informació i Atenció a la Ciutadania , amb l'objectiu d'ampliar el servei actual.

En un comunicat, el Govern ha fet referència a les "dificultats" que ha tingut la Conselleria "durant sis anys" per aconseguir un servei de informació a la tarda, així com les "limitacions" per substituir baixes "de manera ràpida" o de cobrir les places que han sortit a concurs en els últims anys "i han quedat sempre desertes".

>

D'aquesta manera, han assegurat que amb el nou servei s'incorporaran 23 professionals nous que permetran donar r una atenció presencial i telefònica al dia ia la tarda --de 09.00 a 18.00 hores de manera continuada dos dies a la setmana--.

A més, es reforça la centraleta amb informació especialitzada i s'homogeneïtza el servei a les persones de totes les seus --Maó, Eivissa, Palma, Inca i Manacor--.

En qualsevol cas, des de la Conselleria han remarcat que s'ha informat els treballadors afectats per aquest fet i que s'ha tramitat en un contracte públic, alhora que han negat "improvisació" sobre això.

Cal recordar que aquest dijous, UGT Serveis Públics ha criticat aquesta decisió del Govern, titllant-la de " precipitada i de fer-se des de l'obscurantisme.

En aquest context, la Conselleria ha manifestat que el contracte no afectarà en cap moment el procés d'estabilització del personal del sector públic i que es respectaran els drets i condicions laborals de tots els empleats que tinguin reconegudes funcions específiques .

El tipus de contracte utilitzat, han explicat, s'emmarca dins de la Llei de prestació de serveis a les persones, fet que suposa que s'apliquen criteris socials en l'adjudicació i l'execució del contracte.

p>

"Entre altres coses, dóna valor a les millores salarials de les empreses licitadores", han puntualitzat des del Govern, alhora que han indicat que aquest tipus de contracte s'ha adjudicat a una entitat del tercer sector que fa més de 30 anys que treballa exclusivament a l'àmbit dels serveis socials.

Finalment, han reiterat que "en cap cas" aquest contracte suposa una delegació de la responsabilitat de l'Administració en la prestació del servei.

"El contracte estarà vinculat a un responsable de l'Administració, que farà el seguiment i control de les condicions de prestació del servei, que tal com estan establertes al contracte, suposaran una reducció significativa del retard en la cita prèvia", inclòs des de la Conselleria.

XOX

Notícies més vistes Avui