• divendres 31 de març del 2023

El Govern veu "plenament constitucional" la revisió de contractes públics per compensar pèrdues a empreses

img

PALMA, 4 Jul.

El Govern ha considerat aquest dilluns que la revisió de contractes públics per compensar pèrdues a empreses, una de les mesures aprovades davant de les conseqüències de la guerra a Ucraïna, és una norma "plenament constitucional".

Així ho ha indicat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu balear, Iago Negueruela, en ser preguntat per la possibilitat que l'Estat impugni aquesta decisió.

A la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Negueruela ha recordat que l'Estat analitza des dels serveis jurídics totes les normatives de les comunitats i emet els informes corresponents. Posteriorment, es fan reunions bilaterals i "pràcticament en tots els casos" s'arriba a acords que eviten que hi hagi recursos d'inconstitucionalitat.

"No hi ha ombres en cap sentit en aquesta norma, ha apuntat el portaveu, que ha insistit que aquesta mesura és "plenament constitucional". Així, ha assegurat que el Govern seguirà aplicat aquesta mesura i que si l'Estat ho veu necessari, es negociarà a la comissió bilateral "per veure quina és la interpretació que fa".

A més, segons Negueruela, aquesta mesura davant dels efectes de la guerra s'adapta a la Llei de Contractes de l'Estat.

Notícies més vistes Avui