El 'Gran' deixa 19,6 milions a Menorca i afecta Mallorca amb bitllets de màquina.

El 'Gran' deixa 19,6 milions a Menorca i afecta Mallorca amb bitllets de màquina.

PALMA, 22 de desembre.

El número 88.008, el 'Gordo' del sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal, ha regat Menorca amb 19,6 milions d'euros en dècims distribuïts des d'una llibreria, i també ha salpicat Mallorca amb vendes individuals a Palma, Calvià, Marratxí, Pollença i Can Picafort.

A les Illes Balears també s'han repartit dècims de quatre cinquens premis: el 88.979, el 01.568, el 86.007 i el 57.421. Han caigut a Puig d'en Valls (Eivissa), Siesta (Santa Eulària), Ciutadella, Palma, Santanyí i Artà.

Tots els responsables dels establiments han coincidit a assenyalar que els dècims premiats van ser venuts a través d'un terminal electrònic.

A més, un bon 'pellizco' de dos milions d'euros ha anat a parar a un hotel de Mallorca que tots els anys juga el número 41.147, agraciat amb un quart premi. Deu sèries van ser enviades per una administració de Peñaranda de Bracamonte (Salamanca).

El primer premi del Sorteig d'enguany ha estat el més remolcadoret de la història: el número ha estat cantat a les 13.16 hores a l'octau fil del novè taulell, quan ja s'havien anunciat la resta de grans premis.

De fet, la llibreria de la plaça Pins de Ciutadella ja estava celebrant que havia repartit un dècim del 86.007, sisè cinquè premi. Aquest petit negoci ha distribuït un total de 49 dècims del 88.008, primer premi, íntegrament de màquina.

A la llibreria imprimim nombres que col·loquem a la vista a manera de reclam, però és cert que no venem dècims físics, i en màquina és possible confeccionar el número que un vulgui o deixar que surti un aleatori. Martí sospita que el motiu pel qual s'han venut tantes participacions d'un mateix número és perquè potser van suggerir la xifra en un d'aquests cartells.

"Ha estat una alegria impressionant, és un dels pocs premis que he donat mai", ha apuntat Martí, que no ha parat de rebre trucades i missatges des que han cantat el 'Gordo'.

A Eivissa, el Bar Pascual, a Siesta, ha distribuït almenys 156 dècims d'un cinquè premi, tots confeccionats amb màquina. Això representa premis per valor conjunt de 939.120 euros.

Mentrestant, a Mallorca s'han venut quatre dècims d'un cinquè premi en un estanc a la Carretera Militar a Platja de Palma, i una papereria de Cala d'Or ha distribuït quatre dècims de dos cinquens premis: "Ojalá sigui algú conegut i es quedi la sort al poble", ha expressat el responsable del negoci, Julià Vidal.

A Can Picafort s'han distribuït dos dècims a la cerveseria 'El barrilito'; i a Calvià un dècim en un supermercat-papereria de Portals Nous i una administració de Loteries de Peguera; així com un altre dècim més a Pollença en una administració de Loteries.

A més, per Internet s'han comprat altres dos dècims premiats vinculats a un punt de venda de l'Avinguda del Cid a Son Ferriol i a l'estanc del carrer General Weyler 24 del Pla de Na Tesa.

Així mateix, ha estat una jornada d'estrenes al Sorteig de Nadal per a diversos negocis: entre ells, l'estanc Ca'n Comas, a Es Vivero (Palma), que ha venut tres dècims del 88.979, el tercer cinquè premi aquest any; o Marcos Tomàs, de Pollença, que s'ha estrenat amb el 'Gordo'. "El més probable és que sigui un veí" l'afortunat, ha dit.

Els loteros que han repartit la sort també confirmen que hi ha hagut moltes compres a última hora. Una lotera de Blanquerna, Gema Marcos, que ha repartit un cinquè premi al 88.979, creu que "és molt probable que es vengués ahir". Dijous a la tarda va acabar de vendre tots els dècims de loteria que tenia i entre les 17.00 i les 20.00 hores les vendes ja només van ser per terminal. "Ojalá sigui algú que ho necessités", ha desitjat.

El Sorteig Extraordinari de Nadal de 2023 ha facturat més de 52,6 milions d'euros a les Illes Balears, un 4,5% més que el 2022, segons ha informat aquest divendres Loteries i Apostes de l'Estat.

D'aquesta manera, cada balear ha gastat una mitjana de 42,98 euros al sorteig, sent la regió que menys loteria compra per habitant --al marge de Ceuta i Melilla--. La dada de Balears contrasta amb els 134,42 euros que inverteixen per persona a Burgos.

Amb l'edició de 2023, el 'Gordo' ha caigut a les Balears en onze ocasions. En concret, el primer premi ha tocat a les Balears els anys 1843, 1872, 1886, 1902, 1986, 1995, 2003, 2012, 2018 i 2022, al qual se suma ara 2023.

El municipi més afortunat és Palma, on el primer premi s'ha venut en set edicions. A més de la capital i dels municipis que s'afegeixen avui a la llista, en la història del sorteig a les Balears també havien estat afortunades les localitats de l'Arenal, Cala Rajada, Capdepera, Inca, Sa Carroca i Santa Maria del Camí.

Tags

Categoría

Illes Balears