• dimecres 7 de juny del 2023

El Grup de Rescat de Muntanya de Bombers de Mallorca s'acosta al "rècord" després d'arribar aquest any a 185 rescats

img

PALMA, 17 Ago.

El Grup de Rescat de Muntanya de Bombers de Mallorca s'acosta al rècord després d'arribar als 185 actuacions i rescats des de començament d'any.

En una nota de premsa, el servei especialitzat s'ha felicitat que el 2022 es pot convertir en "un any de rècord" "després de passar d'una mitjana de cent actuacions anuals a gairebé 200 sortides anuals.

En aquest sentit, el grup ha subratllat "la tendència a l'alça" de les intervencions. En vuit anys, ha duplicat el nombre de rescats, d'una mitjana de cent actuacions anuals a superar "amb escreix" les 200 sortides.

A més, el grup especialitzat ha subratllat els seus esforços en la prevenció per a reduir els incidents i actuar amb consciència a les rutes a la muntanya.

"Es recomana conèixer bé el paratge, que sigui adequat a la capacitat física de cadascú, sortir molt equipat, estar informat de les condicions meteorològiques i avisar algú de la nostra localització per evitar accidents”, ha emfatitzat.

El Grup de Rescat de Muntanya ha registrat que aquest estiu han proliferat situacions de deshidratació, cops de calor o esgotament físic que han requerit d'actuació.

Sobre això, ha recomanat canviar els hàbits quan se surt a la muntanya o fer una activitat esportiva en els mesos de més calor.

"Cal evitar les hores centrals del dia, tenir en compte la hidratació i s'ha de portar prot ció contra el sol i la calor. Fins i tot, és recomanable plantejar-se si val la pena sortir si és un dia de calor intensa", ha asseverat.

Tot i això, el servei especialitzat ha detallat que primavera i la tardor són les estacions que registren. més rescats, ja que "el bon temps propicia sortir d'excursió".

Així mateix, el Grup de Rescat de Muntanya ha subratllat l'existència de diferents accidents motivats per la imprudència de gent que salta des de les roques al mar.

"És una activitat molt perillosa, ja que els banyistes desconeixen la profunditat que hi ha des d'on salten, i si la coneixen, mai s'han de confiar perquè el calat pot canviar", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui