• dilluns 5 de juny del 2023

El jurat popular veu culpable l'home que va assassinar la seva exdona al copejar-li el cap amb una pedra a Palma

img

Fiscalia i acusacions demanen 23 anys de presó per al processat

PALMA, 20 Oct.

El jurat popular ha emès aquest dijous un veredicte de culpabilitat cap a l'home acusat de matar la seva exparella i cosina, amb la qual tenia quatre fills en comú, en considerar que va cometre un delicte d'assassinat amb traïdoria, incloent-hi a més els agreujants de gènere i parentiu.

El Ministeri Fiscal demana finalment 23 anys de presó per a l'home, igual que l'acusació particular en representació dels pares i germans de la morta, i l'acusació de la Comunitat , que sol·licita 23 anys i mig. A més, reclamen que indemnitzin els fills de la víctima amb 100.000 euros cadascun i els pares, amb 50.000. El judici ha quedat vist per a sentència.

En detall, el tribunal del jurat veu provat que l'acusat va colpejar reiteradament la víctima el dia dels fets en el transcurs d'una discussió, clavant-li un tornavís i, al pensar que l'havia matat, la va ficar al maleter.

Posteriorment va abandonar el lloc i es va dirigir al Camí de Ca na Verda, aconseguint la dona sortir del guardamaletes durant el trajecte i iniciant-se un forcejament que va provocar que el individu perdés el control del vehicle i l'estampa contra un bloc de ciment, moment que la perjudicada va aprofitar per escapar malgrat les ferides.

No obstant, l'individu li va donar abast, agredint-la reiteradament, colpejant el seu cap contra una paret i després, repetides vegades, amb una pedra fins a causar-li la mort. Després va intentar desfer-se de la documentació de la dona i del seu cos, despullant-lo i tirant-lo al torrent, tapant-lo amb branques i males herbes.

El jurat determina a més que la víctima va estar en tot moment en situació d'indefensió. A més, contempla els agreujants de gènere, en entendre que el processat va cometre el crim com a manifestació de domini i control sobre la seva parella en pensar que mantenia una relació amb un altre home.

basant-se en el llibre de família, els anys de relació sentimental i els quatre fills que tenien en comú.

Amb tot, el tribunal del jurat ha vist també provades les atenuants de toxifrènia lleu i de confessió tardana.< /p>

Els fets van passar el 3 de novembre de 2020, quan víctima i processat van quedar un mes després de trencar la seva relació per solucionar un assumpte relatiu als seus fills.

Un cop van arribar a un pàrquing situat al Polígon de Son Rossinyol, i estant dins del cotxe, es va iniciar una discussió entre tots dos i l'individu va començar a copejar-la repetidament per diverses parts del cos, arribant a clavar-li un tornavís, i posteriorment la va introduir al maleter.

>

"Em pensava que hi havia a mort, en aquell moment el meu cap estava com estava i entre l'alcohol i les drogues no vaig pensar res”, va confessar durant la seva declaració. A més, va tirar el telèfon mòbil al lloc abans d'abandonar-lo per dificultar la localització.

A continuació, es va dirigir amb el vehicle al Camí de Ca Na Verda, aconseguint la víctima sortir del guardamaletes. En aquell moment, l'home va perdre el control i va xocar contra uns blocs de ciment, instant que la dona va aprofitar per escapar-se. finalment el cap amb una pedra fins a causar-li la mort.

Per evitar ser descobert, va despullar la víctima i va tirar el cos a la zona del torrent, fent el mateix amb la seva documentació i efectes personals. "Estava espantat i molt nerviós, recordo que li vaig treure la roba i la vaig llençar, no sabia el que feia", va admetre.

El policia encarregat de custodiar l'acusat va assegurar davant del Tribunal que, estant a el precalabós, li va confessar que havia estat "intentant evitar" la seva dona des que van trencar la relació "perquè sabia que passaria el que va passar".

A més, ha destacat la "tranquil·litat" sorprenent" amb què va relatar els fets una vegada detingut. "Era un monòleg, es va posar dret, em va preguntar si la seva dona estava morta i va començar a verbalitzar", va detallar l'agent, que va negar que el processat aparentés estat d'embriaguesa o d'haver consumit drogues en el moment dels fets.

Estant al precalabós, l'individu li va explicar també la discussió que es va iniciar durant el matx amb la seva exparella i que va acabar perdent el control del cotxe, moment en què ella va aconseguir sortir del vehicle.

"Després la va perseguir, li va copejar el cap contra una paret, la va arrossegar fins al vehicle i li va va copejar una altra vegada el cap amb una pedra", alhora que "la va apunyalar en tres ocasions amb un tornavís que tenia dins del cotxe", va testificar l'agent, d'acord a la confessió del detingut.

< p> Així mateix, també li va reconèixer que "la va despullar i la va arrossegar cap a un torrent o una zona boscosa".

En el seu torn de declaració, el metge forense que va realitzar l'avaluació psicològica a l'acusat va assegurar que la seva capacitat psíquica era "absolutament normal" quan va cometre el crim i que tenia "una capacitat intel·lectual que permet perfectament l'abordatge del que ha passat".

També va afegir que el processat "fins i tot va eliminar la possibilitat que el consum de les substàncies que va al·legar pogués estar vinculat amb els fets”.

Per la seva banda, una de les forenses que va practicar l'autòpsia al cos de la víctima va indicar que es van detectar multitud de lesions al cap com a resultat de cops de "molta intensitat", produïts per un objecte contunde ment de parts irregulars”, com una pedra. Aquests cops al cap van produir al mateix temps fractures irradiades pel crani de la víctima. per un objecte punxegut, com un tornavís, al tòrax. El seu cos va ser trobat nu en posició fetal, amb el cap en direcció al torrent i tapat amb branques i males herbes.

Notícies més vistes Avui