El jutge José Castro tanca la llista de Sumar a Balears.

El jutge José Castro tanca la llista de Sumar a Balears.

MADRID, 20 Jun. - L'actor Antonio de la Torre tanca la llista de Sumar per la circumscripció de Màlaga mentre que el jutge José Castro, que va ser l'instructor del cas Palma Arena, fa el mateix per la candidatura de Balears.

També s'inclouen en els llocs simbòlics de les llistes, a les quals ha tingut accés Europa Press, l'escriptora Remedios Zafra que ocupa l'últim lloc de Madrid, al igual que l'escriptor Roy Galán per Tenerife.

En la llista de Barcelona tanquen els tres últims llocs el ministre d'Universitats, Joan Subirats, el president del grup parlamentari actual Jaume Asens i l'exalcaldessa Ada Colau, al igual que l'exalcalde de València Joan Ribó en aquesta circumscripció. Al seu torn, el secretari d'Estat d'Ocupació també ocupa l'últim lloc de la llista de la coalició per Toledo.

A Madrid també s'inclouen, encara que no en llocs de sortida, els candidats de Podem a les eleccions del 28M Alejandra Jacinto (15), ara portaveu d'habitatge durant la campanya, i Roberto Sotomayor (18) que no van aconseguir escons en aquelles eleccions. A més, apareix en el lloc vuitè per aquesta circumscripció la coportaveu estatal del partit, Isa Serra.

Ayer es va confirmar que l'exdiputat i líder del projecte Drago Canarias, Alberto Rodríguez, és el candidat per Tenerife, que tornarà a optar a ser diputat després de la pèrdua del seu escó a l'octubre de 2021 davant la decisió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en funció de la sentència en la seva contra del Tribunal Suprem, sobre la qual ha demanat ampar al Constitucional

La coalició suposa una àmplia renovació respecte al grup parlamentari d'Unides Podem, on únicament repeteixen una desena de diputats i no continua aproximadament el 70%. Així, no estan referents de l'espai confederal com la ministra d'Igualtat, Irene Montero, el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, el portaveu parlamentari Pablo Echenique o dirigents com Antón Gómez-Reino (Galicia en Comú), Juantxo López de Uralde (Aliança Verda) i el dirigent morat Rafa Mayoral.

Categoría

Illes Balears