El mateix títol, però escrit de manera concisa i en català, podria ser: MÉS per Mallorca critica la "hipocresia" del Consell per suprimir els fons per comprar el Castell d'Alaró.

El mateix títol, però escrit de manera concisa i en català, podria ser: MÉS per Mallorca critica la

La formació presentarà una esmena als pressupostos per destinar 1 milió d'euros a la compra del Castell

PALMA, 21 Nov.

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha criticat la "hipocresia" del president insular, Llorenç Galmés, per suprimir els fons destinats a la compra del Castell d'Alaró, "malgrat ser un compromís de Galmés".

En aquest sentit, Alzamora ha acusat el president d'actuar "només per motius electorals i partidistes", referint-se als pressupostos per al 2024 de la institució insular en els quals hi ha un "nul interès en la compra del Castell d'Alaró", segons ha informat la formació aquest dimarts en una nota de premsa.

Els ecosobiranistes han lamentat que els pressupostos no inclouen cap consignació pressupostària destinada a la compra d'aquest bé, una situació que contrasta amb la de l'anterior equip de govern del Consell que disposava d'una partida per dur a terme l'operació de compravenda.

Ara, segons ha criticat Alzamora, "la partida ha desaparegut i resultarà molt complicat continuar amb les negociacions per adquirir el Castell i rehabilitar-lo". En aquesta línia, ha assenyalat que a mesura que el partit va analitzant el pressupost de forma detallada, "les sorpreses es succeeixen".

"Cap de les promeses i compromisos de Galmés amb els diferents municipis de Mallorca tenen un reflex pressupostari", ha subratllat el portaveu. Així, ha fet referència a la reconstrucció del teatre la Defensora de Sóller o a l'ampliació de la residència de Sa Pobla que, assegura Alzamora, "no s'han complert".

De la mateixa manera, ha considerat que al president insular "li han bastat quatre mesos per demostrar que menteix de forma compulsiva". "Va mentir com a líder de l'oposició, com a candidat i ara com a president", ha afegit l'ecosobiranista.

Per això, MÉS per Mallorca ha presentat una esmena demanant la inclusió de fons específics en el pressupost per al 2024, concretament d'1 milió d'euros, per a la compra del Castell d'Alaró.

També sobre aquesta qüestió s'ha pronunciat la portaveu de MÉS per Alaró, Aina Sastre, qui ha lamentat l'actitud de l'equip de govern i ha remarcat que "no és estrany que no dediquin ni un euro a la compra del Castell".

"Ja coneixíem el funcionament del PP estant a l'oposició municipal i les accions quan estan al poder, i és el mateix: mentides i demagògia per accedir a governar", ha criticat Sastre.

Tags

Categoría

Illes Balears