El Ministeri d'Habitatge destinarà gairebé dos milions d'euros a la rehabilitació de 113 habitatges d'Eivissa.

El Ministeri d'Habitatge destinarà gairebé dos milions d'euros a la rehabilitació de 113 habitatges d'Eivissa.

PALMA, 26 Des.

El Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana aportarà 1.985.000 euros per a la rehabilitació de 113 habitatges de titularitat privada situades al municipi d'Eivissa, pressupostada en prop de 3,4 milions d'euros.

El director general d'Habitatge i Sòl del Ministeri, Francisco Javier Martín, ha signat aquest dimarts amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el municipi d'Eivissa, un acord que permetrà la restauració d'aquests immobles enmarcada en el projecte 'Can Partit-Sa Capelleta, Ses Canyes, Ses Figueretes, Es Pratet/Es Prat de Vila. Fase 1'.

En un comunicat, el Ministeri ha explicat que l'acord ha estat subscrit amb la Direcció d'Habitatge i Arquitectura del Govern i l'Ajuntament d'Eivissa i, per a aquestes actuacions, l'Executiu balear concedirà directament les ajudes de rehabilitació al municipi, pel "concórrer raons d'interès social i econòmic que dificulten la seva convocatòria pública".

Al seu torn, el Consistori publicarà una convocatòria per a la concessió de les subvencions als propietaris dels habitatges de l'entorn, d'acord amb els criteris que s'estableixin en aquesta convocatòria.

L'Ajuntament assumirà la prestació dels serveis d'oficina de rehabilitació i licitarà les obres de regeneració urbana --ligades als immobles rehabilitats--, mitjançant el corresponent procediment de la Llei de Contractes.

Aquest acord s'emmarca en el Programa d'ajuda per a la rehabilitació d'entorns residencials a nivell de barri del 'Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència', que contempla la transferència de fins a 2.970 milions d'euros a les comunitats i ciutats autònomes en tres anualitats, per finançar aquest tipus d'intervencions en habitatges, edificis residencials i barris.

Tags

Categoría

Illes Balears