El municipi més econòmic per llogar una casa a les Balears és Santanyí, amb una mitjana de 11,4 euros el metre quadrat.

El municipi més econòmic per llogar una casa a les Balears és Santanyí, amb una mitjana de 11,4 euros el metre quadrat.

PALMA, 27 Jul.

El municipi més econòmic per llogar una casa a les Balears és Santanyí, amb un preu mitjà de 11,4 euros el metre quadrat, que és alhora el més alt del rànquing de municipis més econòmics de cada CCAA elaborat per idealista.

A nivell nacional, Baeza, a la província de Jaén, és el municipi més econòmic per llogar un habitatge a Espanya, amb 4,1 euros al mes per cada metre quadrat de mitjana.

Tots els altres municipis tenen preus iguals o superiors a 5 euros per metre quadrat. Amb aquest preu exacte estan Almansa (Albacete), Ontinyent (València) i Puertollano (Ciudad Real). Les localitats andaluses de Linares (Jaén) i Lucena (Còrdova) comparteixen un preu de 5,2 euros per metre quadrat, mentre que a Alzira (València) i Plasencia (Càceres) s'hi queden a 5,3 euros per metre quadrat.

Ponferrada (Lleó) i Narón (A Corunya) són els primers mercats del nord en aquest rànquing d'arrendaments econòmics, amb un preu de 5,4 euros per metre quadrat en tots dos casos, mentre que a Valdepeñas (Ciudad Real) el preu és de 5,5 euros per metre quadrat. Amb 5,6 euros per metre quadrat estan Xàtiva (València) i Calatayud (Saragossa), mentre que els municipis amb un preu de 5,7 euros per metre quadrat són Ferrol (A Coruña), Molina de Segura (Múrcia), Laguna de Duero (Valladolid) i Langreo (Astúries).

A Alcantarilla (Múrcia), Mérida (Badajoz), San Andrés de Rabanedo (Lleó) i Burriana (Castelló) el preu és de 5,8 euros per metre quadrat, arribant a 5,9 euros per metre quadrat a Lorca (Múrcia) i Talavera de la Reina (Toledo). Ronda, a Màlaga, és el 24è municipi més barat, amb un preu de 6 euros per metre quadrat.

Cab destacar que per a l'elaboració d'aquest estudi s'han usat únicament els municipis analitzats en el informe de preus de idealista, la qual cosa implica que moltes petites poblacions han quedat excloses.

Categoría

Illes Balears