Notícies Balears.

Notícies Balears.

El nou cap de la Policia Local de Palma es fixa com a repte l'increment de recursos materials i humans.

El nou cap de la Policia Local de Palma es fixa com a repte l'increment de recursos materials i humans.

El nou cap de la Policia Local de Palma, Guillem Mascaró, ha pres possessió del seu càrrec aquest dimarts, en un acte celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Palma, en què s'ha marcat com a repte l'augment de mitjans materials i humans del cos policial.

L'acte de presa de possessió ha estat presidit per l'alcalde de Palma, Jaume Martínez, diversos membres de la corporació municipal, representants de la societat civil, militar i de les principals institucions de Balears.

En el seu discurs, l'alcalde ha felicitat a Mascaró pel seu nou encàrrec i li ha recordat que té en les seves mans "la gran responsabilitat de liderar el procés de transformació de la Policia Local, un desafiament tan atractiu com apassionant i, alhora, exigent i complicat".

Martínez ha afegit que és "conscient" de la dificultat que implica el lloc que assumeix, pel que li ha reiterat el seu "agraïment", a més de "desitjar-li tota la sort del món".

El primer edil de Palma ha valorat l'experiència i trajectòria de Mascaró i ha assegurat que els seus coneixements i implicació estaran "al servei d'un model de policia que aposta per la proximitat, fortament vinculat a la realitat dels carrers, places i barris de Palma, cadascun amb els seus problemes específics".

"Un model participatiu, on cobra especial importància el diàleg amb els interlocutors socials i sectorials, que permetrà conèixer de primera mà les necessitats de la ciutat i fer front als efectes generats per la incivisme i la falta de compliment de les ordenances cíviques", ha afegit.

Per la seva banda, després d'agrair a l'alcalde de Palma la confiança dipositada en la seva persona, Mascaró ha iniciat el seu discurs amb paraules de reconeixement al suport dels agents que conformen el cos i ha destacat la "satisfacció" i "innegable sacrifici que comporta pertànyer a aquest cos policial".

Mascaró ha enumerat els reptes que haurà d'afrontar la Policia Local en els pròxims anys i ha afirmat que els ciutadans de Palma "han de tenir la seguretat que la seva policia, i el model de proximitat que representa, sempre estarà quan se la necessiti": "La Policia Local ha de ser visible i accessible", ha defensat.

Així mateix, ha posat especial èmfasi en potenciar la col·laboració amb la resta de les forces de seguretat de l'Estat, en reforçar la coordinació i lleialtat institucional. En aquest sentit, ha subratllat que la relació amb la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Policia Portuària i amb els cossos de la Policia Local d'altres ajuntaments de Mallorca és "excel·lent".

El nou cap de la Policia Local ha conclòs la seva intervenció amb una frase del fundador de la Policia Metropolitana de Londres: "No es pot ser eficaç sense la confiança dels ciutadans i aquesta l'hem de guanyar dia a dia".

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Miquel Busquets, ha incidit que tots aquells que coneixen a Mascaró són "plenament conscients de la seva gran professionalitat, el seu incansable treball en benefici de Cort i la proximitat que sempre ha manifestat cap als seus companys, comptant en tot moment amb les seves opinions i suggeriments".