• dimarts 6 de juny del 2023

El nou contracte de prevenció plagues de Palma incorpora drones per combatre els mosquits

img

PALMA, 11 Oct.

El nou contracte de prevenció de plagues de l'Ajuntament de Palma ha incorporat la utilització de drones per combatre els mosquits mosquits, a més d'un nou servei d'informació, supervisió i assessorament ciutadà per donar resposta a les queixes de la població per la presència de plagues en entorns privats, entre altres qüestions.

Segons ha explicat Cort aquest dimarts a nota de premsa, el contracte ha sortit a licitació per valor de 662.277 euros, fet que suposa un increment pressupostari del 20 per cent, i la seva durada serà de tres anys, amb possibilitat de prorrogar-ne dos més.

Aquest increment, ha destacat el Consistori, permet adaptar els preus al nou conveni laboral dels treballadors i amplia a 17 les persones que formaran part de l'equip dedicat a la prevenció de plagues, que es distribuirà entre 14 aplicadors. rdinador i un nou servei dotat de dues persones per a l'assessorament ciutadà.

D'aquesta manera, es mantenen els cinc programes dedicats a la prevenció en diferents àmbits de la ciutat, com són el subsòl, els espais públics exteriors , els edificis municipals, mosquits i avisos ciutadans.

Entre les principals millores del nou contracte, l'Ajuntament ha destacat la incorporació de drones per controlar la presència de mosquits, especialment en zones inaccessibles. Aquesta innovació, han assegurat, permetrà millorar l'eficiència i evitar l'ús de l'helicòpter, que només s'utilitzarà en situacions especialment adverses. a l'eliminació de plagues que no es troben a la via pública.

Aquest nou servei pretén donar resposta al fet que la meitat de les queixes ciutadanes que arriben a Cort tenen el focus en espais privats, on el Ajuntament, per normativa, no hi pot actuar. D'aquesta manera, ara es visitaran els domicilis i s'assessorarà els particulars sobre les mesures per reduir la presència de plagues.

Finalment, el nou contracte valorarà amb un set per cent les empreses que introdueixin paràmetres de recerca científica i innovació per combatre plagues urbanes. Aquest nou paràmetre, unit a les inversions que s'estan realitzant al laboratori municipal, permetran que el Consistori estigui més ben preparat per afrontar els reptes que suposin les plagues en un futur. Com a exemple, l'Ajuntament ha indicat que en els darrers anys s'ha introduït una nova pintura que permet combatre millor la presència d'escarabats a la ciutat.

Pel que fa al contracte vigent, Cort ha afirmat que ha permès reduir les queixes ciutadanes en un 25%. El 2017, el nombre de queixes era de 3.333 i el 2021 es van reduir a 2.473.

Notícies més vistes Avui