Notícies Balears.

Notícies Balears.

El nou conveni de bugaderies suposarà "un augment del cost" pel sector hoteler i sociosanitari, segons CAEB.

El nou conveni de bugaderies suposarà

PALMA, 26 d'agost.

La signatura del nou conveni col·lectiu de bugaderies aquest passat dilluns 21 d'agost suposarà "un increment del cost" en el rentat de roba per al sector hoteler i el sociosanitari, segons la patronal de tintoreries i bugaderies, associada a la Confederació d'Associacions Empresarials de les Illes Balears (CAEB).

En una nota de premsa, CAEB ha recordat que el passat dilluns 21 d'agost es va signar el nou conveni de tintoreries i bugaderies de les Illes Balears, després de l'acord assolit al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (Tamib) el passat 31 de juliol entre patronal i sindicats.

Això, ha advertit la patronal de tintoreries i bugaderies de les Illes Balears, suposa "un increment important" en els costos de personal des de juliol de 2023 fins a abril de 2027. Doncs, segons ha explicat, aquests costos hauran de ser traslladats irremeiablement a les futures tarifes, sense obviar altres pujades "necessàries" derivades de l'augment de preus de tota mena de béns, consumibles i energies.

Quant al conveni en sí mateix, la patronal ha valorat que, d'una banda, l'"important" increment salarial signat ajudarà els treballadors de les Illes a fer front als "durs" costos de vida derivats de la insularitat i la temporalitat dels serveis prestats per aquest sector. A més, també ajudarà les tintoreries i bugaderies a captar personal "suficient" per poder fer front a la demanda del servei.

No obstant això, d'altra banda, ha considerat que l'"esforç" fet per la patronal per paralitzar la vaga prevista en el sector per aquest mes d'agost, en plena temporada alta, que hauria "perjudicat greument" al sector hoteler, "sense dubte provocarà una escalada en els preus del rentat de roba a l'arxipèlag balear", atès que, ha subratllat, "el personal representa la major part dels costos de producció en les empreses del sector".

Aquest nou conveni té aplicació de manera retroactiva des de l'1 de juliol de 2023, de manera que els membres de la patronal han manifestat "la necessitat de dur a terme actualitzacions de tarifes amb aplicació immediata durant el present estiu".

Així mateix, el gremi de tintoreries i bugaderies ha volgut traslladar tant als seus clients com a la societat en general que "lamenta la imatge que s'ha transmès d'aquest sector a les Balears" perquè, de forma generalitzada, "totes les empreses de la patronal ja van anticipar millores salarials i de condicions laborals als treballadors amb l'objectiu de completar i fidelitzar les plantilles sense les quals resulta del tot impossible dur a terme aquesta activitat".