• dijous 30 de març del 2023

El Pacte del Consell de Mallorca reforça el seu compromís amb els Acords de Raixa

img

PALMA, 6 Jul.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha fet balanç juntament amb la vicepresidenta primera i segona , Bel Busquets, i Aurora Ribot, respectivament, dels tres anys del Pacte i han reforçat el seu compromís amb els Acords de Raixa, amb un 92% complerts.

En una nota de premsa, la institució insular ha indicat que dimecres s'ha celebrat un Consell Executiu ampliat amb la presència de portaveus i membres no electes dels partits que donen suport a l'equip de Govern i, posteriorment, la presidenta Catalina Cladera, la vicepresidenta primera Bel Busquets, i la vicepresidenta segona, Aurora Ribot, han fet balanç dels èxits aconseguits.

Totes tres han assenyalat com durant aquests tres anys de legislatura, en un context de dificultats i dues crisis mundials, el Consell de Mallorca ha respost amb polítiques d'esquerres i es ha reforçat com a institució útil, amb capacitat de reacció i un govern cohesionat preparat per seguir amb el full de ruta marcat i més enllà.

"Quan encara falta prop d'un any de legislatura, puc dir amb orgull que Mallorca ha canviat a millor, els Acords de Raixa estan activats en un 92% i tenim més capacitat que mai per continuar el període transformador de set anys de govern progressista al Consell”, ha expressat la presidenta Catalina Cladera.

>

D'aquesta manera, la presidenta del Consell de Mallorca ha indicat que no només han demostrat amb fets que les polítiques d'esquerres funcionen, han fet avançar Mallorca i són justes per a tots, sinó que són les que ens han permès superar millor i més ràpidament dues crisis mundials sobrevingudes i les que ens impulsen a afrontar els reptes de futur”.

Per la seva banda, Busquets ha assegurat que no s'han resignat a veure passar la realitat sense intervenir . "No seria la política d'un govern d'esquerres i, encara més greu, no seria una política destinada a posar fi a la injustícia ia la desigualtat", ha afirmat.

"Davant circumstàncies extraordinàries hem pres mesures extraordinàries per estar al costat dels més desafavorits, dels treballadors, dels petits empresaris... En aquests anys hem demostrat que les institucions d'autogovern, les més properes i les més nostres, són útils per fer més fàcil la vida de les ciutadanes i els ciutadans", ha afegit.

Busquets ha considerat que "és imprescindible" continuar implementant polítiques amb el mateix esperit que els Acords de Raixa perquè els desafiaments climàtics, socials i culturals que tenim, "estan aquí i no podem fer com si no els veiéssim". Aquest pacte, ha afegit, ha demostrat que “és capaç, que ha estat i que en el futur també vol ser-hi”.

En aquest mateix sentit, Ribot ha expressat que s'ha demostrat que aquest és l'"autèntic autogovern de la nostra illa i ja no es podrà tornar a dir que el Consell no és una institució útil per a la ciutadania".

"Hem reaccionant a la crisi mentre no hem deixat de treballar i una eficient gestió, que ens ha permès seguir executant el nostre programa, un programa que volia posar a la ciutadania de Mallorca el centre. Dissenyant quina és la Mallorca que volem, la Mallorca de la propera dècada”, ha assegurat, mentre ha subratllat que tot això s'ha aconseguit fent una política "de manera diferent, amb veu de dona, escoltant les nostres diferències, sense oblidar que som partits diferents, però amb l'objectiu d'arribar a acords en allò que ens uneix". p>

La presidenta Cladera també ha destacat en la seva intervenció el canvi que ha suposat per a la institució insular i per a la ciutadania mallorquina tenir un govern progressista al capdavant.

"Hem passat d'un Consell de dretes que retallava serveis a comptar amb el pressupost social més elevat de la història de Mallorca arribant a un màxim històric de 304 milions d'euros el 2022, que són 6 de cada 10 euros destinats a les persones”, ha recalcat. Segons Cladera, Mallorca ha passat de ser “el femer d'Europa a elaborar compost amb els nostres propis residus perquè els nostres agricultors no hagin de comprar-lo fora i més car”, ha dit en relació a la construcció de plantes de compostatge a Llucmajor, Santa Margalida, Marratxí, Calvià i Felanitx.

< p> També ha defensat que s'ha deixat "enrere definitivament el model depredador i protegim el territori i el paisatge amb normatives valentes", en referència a la modificació 3 del Pla territorial de Mallorca, el Pla d'intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT ) o PECMA, el pla d'equipaments comercials de Mallorca.

A més, Cladera ha indicat que s'ha passat d'un Consell “sense cap influència en el disseny de les polítiques econòmiques a un Consell d'esquerres que juga un paper actiu i decisiu en la diversificació i modernització del model econòmic de Mallorca, que té un pla de futur amb els agents socials i econòmics per ser referent de sostenibilitat i circularitat el 2030 i que gestiona més de 80 milions d'euros en projectes de fons europeus”.

La presidenta ha conclòs les paraules destacant la fortalesa del projecte iniciat fa set anys i de l'equip de govern que fa tres anys. "Els impacients que parlen de canvi de cicle polític, perquè ja volen governar abans de posar les urnes, no tenen en compte que estem davant una cosa més important. Aquest Pacte està preparat per seguir transformant aquest sòl, governant per a tots i posant a les persones al centre", ha acabat.

Notícies més vistes Avui