Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Pacte per l'Aigua disposa de 19,3 milions d'euros per a millorar el subministrament d'aigua als municipis de Mallorca.

El Pacte per l'Aigua disposa de 19,3 milions d'euros per a millorar el subministrament d'aigua als municipis de Mallorca.

El Govern aporta 14,3 milions i el Consell altres cinc

Prohens assegura que l'objectiu de cara a 2027 és reduir les fugues d'aigua per sota del 17%

PALMA, 19 Gen.

El Govern i el Consell de Mallorca han signat aquest divendres el conveni de col·laboració per a l'execució del projecte Pacte per l'Aigua, finançat amb l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i que disposarà de 19,3 milions d'euros destinats a ajudes directes a pobles de Mallorca per millorar el subministrament urbà d'aigua.

Així ho han explicat aquest divendres en declaracions als mitjans la líder de l'Executiu autonòmic, Marga Prohens, i el president insular, Llorenç Galmés, qui han detallat que, mitjançant aquesta col·laboració, el Govern transfereix al Consell 14,3 milions d'euros. De la seva banda, la institució insular aporta altres cinc milions d'euros al projecte.

"El principal objectiu és reduir les fugides actuals en la xarxa d'aigua, on es perd fins a un 27 per cent, una quantitat important com per seguir mirant cap a un altre costat", ha sentenciat Prohens, qui ha anunciat l'objectiu del Govern de reduir aquestes fugides per sota del 17 per cent per a 2027.

També Galmés ha expressat el compromís del Consell en aquest sentit, recordant que l'aigua és "un bé escàs". "Mallorca perd aigua i el nostre deure és fer tot el possible per evitar-ho; no podem permetre que es perdi un 27 per cent a causa del mal estat de les infraestructures", ha assegurat el president, advertint que en alguns municipis les pèrdues arriben al 60 per cent.

.