Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Palma International Boat Show rebrà un 10% més de participants entre els dies 25 i 28 d'abril.

El Palma International Boat Show rebrà un 10% més de participants entre els dies 25 i 28 d'abril.

PALMA, 22 Abr.

El Palma International Boat Show, que entre els dies 25 i 28 d'abril celebrarà la seva 40ª edició al Moll Vell de la ciutat, ha incrementat el nombre de participants amb 295 expositors, una xifra que representa un increment del 10 per cent en relació a l'any anterior.

Segons ha informat la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, hi haurà així 24 expositors més que l'any anterior. A més, ha assenyalat que, a causa de l'alta demanda empresarial per formar part de la fira, s'ha decidit reorganitzar l'exposició i limitar l'espai de contractació per tenir una major oferta de productes nàutics de qualitat per als professionals i aficionats que visiten la fira.

La xifra d'embarcacions al mar se situa en 260 enfront de les 252 de l'any passat, ja que les eslores es mantenen. En total, els visitants podran gaudir d'unes 600 embarcacions repartides entre superfície terrestre i marítima.

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha presentat la fira destacant que compleix 40 anys posant-se metes per les pròximes edicions que la situïn "com a referent del sector a nivell internacional".

En aquest sentit, ha indicat que enguany es mesurarà l'impacte econòmic de la fira gràcies a la col·laboració amb la Direcció General d'Economia i Estadística amb l'objectiu de constatar la posició de l'esdeveniment nàutic com a motor econòmic. Per això, es mesurarà la despesa directa e indirecta generada pels expositors i visitants durant la fira, i en els dies previs i posteriors.

D'altra banda, l'organització ha iniciat la certificació com a esdeveniment sostenible, és a dir, aquell compromès en minimitzar la petjada de carboni, promoure la inclusió i la igualtat, i augmentar la consciència sobre la importància de pràctiques responsables. Així, enguany, entre altres iniciatives, es mesurarà la petjada de carboni i s'elaborarà un pla de reducció.

El 40è aniversari centrarà bona part de les activitats d'aquesta edició, com The Balearic Superyact Forum, organitzat pel Balearic Marine Cluster i patrocinat per l'IDI. Precisament, es vol que la celebració del 40è aniversari sigui un homenatge i agraïment a les empreses que durant aquests anys han format part del projecte i l'han consolidat com un dels més importants del calendari.

Així, es concedirà el Premi Marcial Sánchez Barcaiztegui a l'empresa Comercial Morey, que ha participat en totes les edicions de la fira. A més, es homenatjarà a Alcudiamar i a l'Ajuntament d'Alcúdia, que van acollir la primera edició de l'esdeveniment.

Finalment, està previst que el dia 26 d'abril tinguin lloc al recinte activitats de dinamització per celebrar els 40 anys amb visitants i expositors. De 18.00 a 20.00 hores, el públic de la fira podrà gaudir de música i grups d'animació. Està previst que a partir de les 20.00 hores els expositors siguin els protagonistes de la celebració, que finalitzarà amb un espectacle de drons visible des de diferents punts de la ciutat.

El Govern ha recalcat que el sector nàutic està considerat estratègic per a l'economia de la comunitat i, segons dades del Balearic Marine Cluster, actualment el sector nàutic balear compta amb 879 empreses dedicades exclusivament a nàutica d'esbarjo, que generen una facturació de 1.106 milions i el sector genera 5.145 llocs de treball.