• divendres 3 de febrer del 2023

El Parc Natural de sa Dragonera amplia la senyalització per millorar l'ús públic

img

PALMA, 15 Jul.

El Parc Natural de sa Dragonera està executant un projecte de senyalització d'espais naturals protegits i dels espais Xarxa Natura 2000 que ha estat finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i que ha permès la instal·lació d'uns 70 nous senyals.

Precisament, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han visitat aquest divendres el parc on es desenvolupa aquest projecte que compta amb un pressupost total de 500.000 euros i ha permès renovar i millorar la senyalització de tots els espais naturals protegits de l'arxipèlag, així com de la Xarxa Natura 2000.

Entre els 70 nous senyals de sa Dragonera hi haurà direccionals, informatius, interpretatius del medi i de recomanacions par als visitants. La major part de la nova senyalització ja està instal·lada i està previst que la resta ho estigui abans que finalitzi l'any.

Els senyals s'han instal·lat als itineraris de Llebeig, Na Pòpia i Tramuntana, així com a el Port i els punts d'interès. Altres senyals, com els col·locats a l'illot del Pantaleu recorden la prohibició de desembarcar per no interferir en la nidificació d'espècies protegides.

Mir ha destacat la importància de "garantir informació clara dels itineraris, dels valors mediambientals i dels usos permesos als espais naturals protegits”, sobretot en un enclavament “que ha estat símbol de la lluita ecologista, just el mateix mes que es compleixen 45 anys de l'ocupació de Sa Dragonera per evitar la urbanització ".

Per la seva banda, Ribot ha destacat que "els nous panells informatius serviran per ajudar a descobrir la biodiversitat de l'illa i millorar la visita de la gent que ve a conèixer el Parc Natural de sa Dragonera". Segons ha declarat, la informació que ofereixen els cartells permet al públic gaudir d´una visita guiada de forma independent i aprofundir en el patrimoni natural i cultural de l´illa.

XOX

Notícies més vistes Avui