• dilluns 5 de juny del 2023

El Parlament aprova 113 propostes de resolució derivades del Debat de Política General

img


PALMA, 11 Oct.

El Parlament balear ha aprovat aquest dimarts 113 propostes de resolució derivades del Debat de Política General .

En detall, s'han aprovat 48 del PSIB, una del PP, 21 d'Unides Podemos, set de Ciutadans, 18 de MÉS per Mallorca, set del PI-Proposta per les Illes, cinc de Més per Menorca i sis de Gent per Formentera, PSIB-PSOE i EUIB. No s'ha donat llum verda a cap de Vox.

La càmera balear ha acollit aquest dimarts una segona sessió plenària dedicada al debat i votació de les propostes de resolució que els grups parlamentaris van presentar després del Debat de Política General , celebrat la setmana passada.

El primer a intervenir ha estat el PP, que ha instat el Govern a implantar mesures per lluitar contra l'ocupació il·legal, establir un règim fiscal per pal·liar els efectes de la inflació o eliminar l'impost de successions, entre d'altres.

Per la seva banda, Unides Podem ha exigit que s'"aprofundeixi" en memòria democràtica o en la implantació de mesures per pal·liar les agressions sexuals, mentre que Ciutadans ha dedicat el discurs a la importància de polítiques en matèria d'habitatge, millorar la gestió dels fluxos turístics, deflactar la tarifa de l'IRPF o fixar un plus d'insularitat "digne".

En el torn, MÉS per Mallorca s'ha referit a la necessitat de vetllar per uns preus justos per a la pagesia, que els sous s'ajustin a les necessitats actuals o que s'augmenti "de forma significativa" el pressupost en R+D.

També Vox, El PI, Més per Menorca, Gent per Formentera i el PSIB han defensat les seves propostes.

Cal recordar que divendres passat, a les 10.00 hores, va finalitzar el termini perquè els partits presentessin al registre les seves propostes. derivades de les dues jornades plenàries del Debat. Tot seguit es va reunir la Mesa, que les va admetre.

Els grups parlamentaris van esgotar el nombre màxim de 196 propostes que, d'acord amb el Reglament, podien presentar. Així, el Grup Socialista va ser el que més va presentar, amb 48; seguit del Grup Popular, amb 42; Unides Podem, amb 22; Ciutadans (Cs) i MÉS per Mallorca, amb 18 cadascun; Vox i El PI, amb 16 cadascun; i el Grup Mixt, amb 16 --deu de Més per Menorca i sis de Gent per Formentera, PSIB-PSOE i EUIB--.

Notícies més vistes Avui