• dimecres 29 de març del 2023

El Parlament aprova el sostre de despesa de 5.947,5 milions d'euros

img

PALMA, 11 Oct.

El ple del Parlament ha donat aquest dimarts el vistiplau al sostre de despesa no financera de 5.947, 5 milions d'euros amb el vot en contra del PP, El PI i Vox, l'abstenció de Cs i el vot favorable de Més per Menorca a més dels grups del Pacte.

El Govern va aprovar la setmana passada el sostre de despesa no financera, pas previ a l'elaboració dels pressupostos autonòmics, amb un increment de 770,9 milions d'euros, un 15% més, respecte al projecte del 2022.

En conjunt, els ingressos no financers previstos per la Comunitat Autònoma per al 2023 --concepte que inclou els recursos del finançament autonòmic, recaptació d'impostos cedits i propis, taxes i preus públics i altres aportacions estatals i de fons europeus-- se situen en 5.446,68 milions d'euros, un 16,6% més que l'any passat.

Amb el màxim de dèficit previst --0,3% del PIB--, previsions d'ingressos complementaris --com els fons Next Generation-- i ajuts de comptabilitat nacional s'arriben al límit de despesa no financera de 5.947,5 milions.

La consellera ha ressaltat que, a malgrat les excepcions sobre límits de dèficit, la Comunitat ha "complit amb la més estricta responsabilitat econòmic financera" i ha travessat la pandèmia sense haver incrementat el deute públic viu en termes absoluts.

Notícies més vistes Avui