Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Parlament aprova la iniciativa del PP per bonificar els viatges a la final de Copa entre crítiques d'electoralisme. El Parlament aprova la iniciativa del PP per bonificar els viatges a la final de Copa entre crítiques d'electoralisme.

El Parlament aprova la iniciativa del PP per bonificar els viatges a la final de Copa entre crítiques d'electoralisme. 

El Parlament aprova la iniciativa del PP per bonificar els viatges a la final de Copa entre crítiques d'electoralisme.

PALMA, 19 Març.

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts demanar al Govern central que ampliï la bonificació del 75% en les tarifes aèries als vols xàrter d'aficionats del RCD Mallorca a la final de Copa del Rei, que es disputarà a Sevilla el 6 d'abril, entre crítiques de populisme, demagògia i electoralisme per part de l'oposició.

La proposta del PP és complementària a la carta que va enviar la presidenta del Govern, Marga Prohens, al ministre de Transports, Óscar Puente, en la mateixa línia.

La iniciativa ha comptat amb el vot favorable de PP i Vox, l'abstenció del PSIB i MÉS per Mallorca, i el vot en contra de MÉS per Menorca i Unidas Podemos. La diputada del PSIB Silvia Cano, per error, també ha votat en contra.

Per part del PSIB, el diputat Marco Antonio Guerrero ha qualificat la proposta "com un exercici de populisme de manual o un manual de populisme" i ha explicat que per aconseguir l'ampliació de la bonificació hauria de modificar la norma amb rang de llei que regula l'REB. "Ni amb tota la voluntat del món per part del ministre es podria fer", ha assenyalat.

Per a Guerrero, l'ampliació de la bonificació no està justificada "per molta final que sigui" i ha recordat que altres clubs esportius de Balears s'han vist en circumstàncies similars per finançar viatges per participar en competicions a la península.

Sobre aquesta qüestió, el portaveu del PP, Sebastià Sagreras, que ha defensat la iniciativa, ha matitzat que altres clubs que han hagut de viatjar a la península han pogut fer-ho en vols regulars i que si s'haguessin necessitat fletar xàrters també haurien demanat l'ampliació de la bonificació.

"Truquin al ministre Óscar Puente. Els aficionats del RCD Mallorca es mereixen poder viatjar a Sevilla en igualtat de condicions", ha afegit. El 'popular' s'havia mostrat disposat a ampliar la petició a tots els casos i que no es tractés únicament d'una situació excepcional per aconseguir un suport unànime a la petició.

Vox ha votat a favor de la iniciativa i la diputada María José Verdú ho ha justificat per l'excepcionalitat de les circumstàncies.

MÉS per Mallorca també s'ha abstingut, tot i que la diputada Maria Ramon ha acusat al PP de "jugar amb l'il·lusió dels aficionats" sabent que la petició no pot prosperar. L'ecosobiranista ha acusat els 'populars' d'impulsar la petició "per poder dir que Puente es va negar".

Josep Castells, de Més per Menorca, que ha votat en contra, ha justificat la seva oposició perquè a més de ser impossible de materialitzar és "profundament electoralista". "M'agradaria que les penyes estiguessin aquí per poder dir-los que el Govern els ha enganyat", ha conclòs.

.