• divendres 30 de setembre del 2022

El Parlament aprova la Llei de la Ciència que fixa un increment del pressupost fins a arribar al 2% el 2030.

img

Els diputats de Vox s'absenten durant el debat i posterior votació de la norma

La norma estableix la creació de l'Institut de Recerca de les Illes Balears PALMA, 26 Jul.

El Parlament ha aprovat, aquest dimarts, la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació de Balears , amb la presència al plenari de tots els partits a excepció de Vox, que s'han absentat durant el debat i posterior votació de la norma.

A la defensa de la norma, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha subratllat que "avui és un dia important" per a Balears i la comunitat científica perquè aquesta norma aporta "coherència, estructura, estabilitat i continuïtat a les diverses polítiques científiques".

"Estar aquí amb aquest nou marc normatiu i amb la mirada col·lectiva per part de tots els grups polítics, que aquesta llei és un instrument necessari, de millora real, és tot un goig”, ha reconegut Company, que ha agraït “a qui fa el primer pas i sembra la primera llavor i ha agraït en primer lloc al conseller Martí March per haver establert les bases a l'inici de la legislatura passada", i ha estès el seu agraïment "a tots els que han fet possible aquesta votació".

Així, ha ressaltat la tasca d'Enric Tortosa, Juame Carot, Teresa Riera, Pere Oliver i tots els tècnics del servei de recerca i, especialment, la cap de servei Bàrbara Terrassa. Aquesta nova Llei consolida, en paraules del conseller, la necessitat de "comptar amb polítiques públiques que fossin capaces de protegir la investigació, el desenvolupament tecnològic derivat de la investigació i la innovació".