El Parlament aprova una PNL per valorar el treball domèstic no remunerat als pressupostos autonòmics.

El Parlament aprova una PNL per valorar el treball domèstic no remunerat als pressupostos autonòmics.

PALMA, 9 Nov.

El Parlament ha aprovat una proposició no de llei (PNL) en la qual es reclama al Govern que introdueixi, en els comptes públics, el valor del treball domèstic no remunerat.

Aquesta iniciativa, debatuda a la Comissió d'Afers Socials, ha sorgit del Grup Parlamentari de Vox i ha estat defensada pel diputat Agustín Buades, que en aquest punt ha rebut els vots favorables dels set representants de PP i Vox, davant dels sis vots en contra de PSIB, MÉS per Mallorca i Grup Mixt.

La resta de punts en els quals s'han repetit els mateixos resultats de la votació han estat els relacionats amb instar al Parlament al Govern per promoure programes i iniciatives que fomentin la conciliació familiar --amb una esmena del PP--, els horaris comercials que permetin als empleats desenvolupar-se i gaudir de la família o revaloritzar el paper social de les famílies.

De la mateix manera, el Parlament també sol·licita a l'Executiu autonòmic invertir en la família, en incrementar les ajudes a les famílies; o que dissenyi campanyes de comunicació per prestigiar la institució familiar i la feina de la llar "trencant els estereotips".

Altres punts que han aconseguit el suport de MÉS per Mallorca i el Grup Mixt, estan relacionats amb la inclusió de clàusules socials als concursos públics, el foment de la conciliació als autònoms, mitjançant la posada en marxa de prestacions i serveis, el desenvolupament de polítiques de conciliació i corresponsabilitat 2021-2024 o el desenvolupament de campanyes de conscienciació en favor de la corresponsabilitat. Tots aquests punts han estat esmenats per MÉS per Mallorca, l'únic partit que ha votat en contra ha estat el PSIB.

Categoría

Illes Balears