• dimarts 6 de juny del 2023

El Parlament balear condemna la vulneració de drets humans a l'Iran i demana a la UE noves sancions

img

PALMA, 4 Oct.

El Parlament balear ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional amb què condemna la vulneració de drets humans a l'Iran i proposa impulsar a la Unió Europea noves sancions contra el règim iranià.

En el text, signat per tots els grups de la Cambra, el ple reprova els fets ocorreguts després de la detenció de la jove iranià Masha Ameni el 13 de setembre passat, i qualifica d'assassinat la seva mort i la de Hadis Najafi a les protestes posteriors.

Amb la declaració, que ha llegit la secretària primera de la Mesa, Joana Aina Campomar , el Parlament també condemna "la repressió desencadenada per les autoritats iranianes contra les dones i tots els que s'han solidaritjat amb l'assassinat de la jove, demanant l'eliminació de restriccions a la vestimenta i en la conducta imposades pel règim aiatol·là" .

A més, la Cambra balear recull "les demandes de les dones iranianes a l'exili, que demanen suport a la comunitat internacional en la seva lluita contra la repressió i la manca de llibertats a l'Iran"; i recolza les manifestants que han sortit al carrer a l'Iran i altres nacions per protestar.

També condemna la repressió de les llibertats "especialment de les dones i les persones homosexuals" i "reconeix el dret de les dones a qualsevol part del món a no utilitzar vels, hijabs, niqabs, burkas" o qualsevol altra peça d'aquest tipus que a més "són un símbol de submissió".

A més, planteja trucar a consultes als ambaixadors de la Unió Europea a l'Iran i anima a impulsar a les Nacions Unides iniciatives globals "a favor de la llibertat de les dones, especialment en aquells països que fan de la llei religiosa la font de la llei civil" ".

Notícies més vistes Avui