• dimecres 29 de març del 2023

El Parlament condemna "enèrgicament" l'augment d'agressions LGTBIfòbiques i la "normalització" dels discursos d'odi

img

PALMA, 28 Jun.

El Parlament ha condemnat "enèrgicament" l'augment d'agressions LGTBIfòbiques i la "normalització" dels discursos d'odi durant la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull i Alliberament LGTBI+, que se celebra aquest dimarts.

En aquest punt, el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha recordat que cada 28 de juny es commemoren les protestes que van tenir lloc el 1969 a Stonewall, Nova York, uns fets que van suposar una “rebel·lió per plantar cara a tota la violència històrica patida per la comunitat LGTBI".

En el cas de Balears, ha continuat, una de les primeres reivindicacions del col·lectiu es va donar a Cort el 1984 sota el nom de Sant Reprimoni. Així, els activistes del FAGI van liderar una processó contra el tancament arbitrari de diversos bars d'ambient gai de la ciutat. discursos d'odi, socials i institucionals, una mostra més de la violència que les persones LGTBI+ continuen patint dia rere dia”, ha apuntat el president.

Per això, des del Parlament han considerat que cal continuar treballant "des de tots els espais possibles per acabar amb la impunitat" i "arraconar les actituds reaccionàries i els discursos d'odi, vinguin d'on vinguin".

"Malgrat els avenços aconseguits, es continuen patint tota mena d'agressions, més o menys evidents socialment", unes agressions que "s'agreugen pel fet de ser dona, migrada o discapacitada", ha afegit Thomas.

D'aquesta manera , el Parlament ha instat que aquesta diada serveixi per visibilitzar la lluita de l col·lectiu i reivindicar els drets de les persones i qualsevol manifestació de diversitat sexual i de gènere.

Finalment, durant la lectura del manifest s'ha fet referència a la Llei balear per garantir els drets LGTBI i eradicar la LGTBIfòbia, que marca "una fita històrica" ​​en l'avenç cap als drets del col·lectiu. "Però no ens podem aturar aquí, hem de seguir avançant a assolir drets de totes les persones", ha insistit.

"El Parlament manifesta especial preocupació davant el repunt dels discursos d'odi i condemna enèrgicament qualsevol exercici de discriminació contra les persones LGTBI+ i els seus drets fonamentals, i expressa el seu ferm compromís de suport i visibilitat a la lluita de les associacions LGBTI+ i totes les accions que tinguin per finalitat la promoció de la igualtat”, han conclòs. p>

Notícies més vistes Avui